Historien om Cerberus

Under knappen Amichien Bonding har jag en film liggandes..Nedan film är fortsättningen på den filmen. Har du misst den filmen? Då rekomenderar jag att du tittar på den, gärna innan du tittar på denna film.

Historein om en rescue dog. Min vän och kollega Sam Milnes gav sig av till Syd Afrika och fann där ett rescue center. Efter att hon pratat med personalen där fick hon lov att "jobba" med någon av hundarna där. Hennes val föll på Cerberus.. Hans tid på centret var begränsad då han "inte gick att hantera" så skulle han avlivas..

Sam spenderade flera dagar då hon bara satt utanför Cerbs bur, utan att göra någonting. Han såg henne som ett hot.

 

Varför kan man ju då fråga sig.. Cerberus hade fått information, signaler, av människor runt om honom att han var alfa hannen.. Genom att ignorera våra hundar ger vi dem information om att vi är i balans och inte är ett hot mot dem. Bygger relationer.

I människans värld anses det oartigt i hundens värld en det en del av deras språk, inget konstigt. Men det väcker känslor hos oss människor. Det gjorde det en gång hos mig också. 

Varför skulle jag ignorera min hund..?

 

Tillbaka till filmen, tillslut gick Sam in till Cerb men utan att säga eller röra honom utan bara vara. Men så en dag tog Cerb ett beslut, då han hade fått information av Sam att han kunde vara trygg med henne, han valde henne till sin beskyddare..

 

Titta gärna på filmerna.. De får mina ögon att tåras varje gång jag ser dem, så ta fram lite papper :)

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-