Hunden kan inte kommunicera..

Detta är en diskussion jag har hamnat i några gånger, både innan jag började med Amichien Bonding och efter att jag började leva med metoden.

Människor som säger hunden kunde inte förstår signalerna, den hade aldrig träffat andra hundar och har därför aldrig lärt sig kommunicera (?????)

 

Vad gör att vi drar den slutsatsen, vilken typ av kunskap har vi som gör att våran teori är som ovan? Vad är det exakt hunden gör som säger att så är fallet?!

 

Jag fick höra just det härom dagen, hunden kan inte kommunicera.. "Den morrar och bits när man går fram till den". Utifrån hur vi som Dog Listeners ser på det: Alla har vi ett personligt space, när, hos hunden i detta fall, inte det personliga spacet respekteras, när man kliver in i det personliga spacet utan att blivit inbjuden, eller har balans i flocken där en människa är en tydlig och tillräckligt bra ledare så kommer hunden att morra "kom inte närmare, om du gör det kan jag känna mig tvungen att bita dig, jag varnar" men vi fortsätter, ofta med tanken att hunden ska respektera dig därför du är ledaren(?) och hunden biter till. Informationen är, jag har inte bjudit in dig i mitt personliga space, backa.

 

Klart att hunden kan sitt språk, det är vi människor som inte kan hundens språk, jag tror att det är då vi tar till komentarer som de ovan.

 

Mitt liv innan Amichien Bonding, höll jag med att detta var konstiga hundar.. Jag ska berätta om en situation där jag verkligen inte repekterade hunden och hade en enorm tur att jag inte blev biten, för jag inte hade kunskapen.

 

En kompis hund, jag var hemma hos henne. Hunden låg ner jag gick fram la mig på huk och pussade hunden..(??!!) Hunden morrade, hur dum får man vara?? Klart att den morrade, vad gav jag den för information? Jo jag närmar mig den, när den dessutom ligger ner, och pussar den, jisses.. Men jag bjuder på det. Jag gjorde det inte för att vara dum utan för att jag ville visa hunden att jag gillade den.. Eh.. Men men, i dag kan jag minnas det och inte för mitt liv fatta att jag gjorde det jag gjorde.

 

Jag gillar att lägga upp filmer här i min blogg. Delvis för att det visar verkligheten och i bland räcker inte ord till för att kunskapen ska spridas. Och det är ändå det som vi  Dog Listeners jobbar för.

-save the dog-

Här är ytterligare en film från Jan Fennell, finns massor på YouTube, där hon har tagit sig an en s.k. rescue dog. Hunden är hemma hos Jan där hon aldrig har varit tidigare. Jan har släppt ihop henne med en av hennes egna hundar, Kamatz, som finns där för att hjälpa Sara (Schäfern). Han är en hund som är lugn och trygg och ser Jan som sin självklara ledare och därför "behöver" han inte bråka med nykomlingen. Titta på hela filmen, se komunikationen. Se också att vi som jobbar med AB inte har hundar som är robotstyrda, de reagerar och agerar, såklart. Det handlar inte om vad hunden gör utan VAD VI gör när hunden gör det den gör.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-