Allergi eller ej ?..!

För några år sedan jobbade jag på en djurklinik och vi fick rävskabb bland våra personalhundar alla fick behandlas, så även Keiko. Det var då jag bara hade honom.

Men klådan försvann inte. Vi hade då en bra hudveterinär som jag besökte. Vi började med en ca 8 veckors eliminerings diet, vilket innebar att Keiko fick äta ett speciellt allergi foder. Det man ville se var om klåda försvann, men det gjorde den inte. Vilket innebar att vi fick ta steget vidare. Då fick vi göra ett sk. atopi test (pricktest), Keiko fick lugnande och veterinären injicerade olika ämnen (allergenen) i huden. Så fick vi vänta och se om huden blev röd och svullen där allergenet sprutats in, om så var fallet hade han allergi mot det ämnet.

Keiko reagerade på olika kvalster och behandlingen var igång. Behandlingen bestod av en injektion (vaccination) en gång i månaden och en hel del schamponeringar. 

Åren gick och jag fortsatte behandla Keiko. 

 

Men för två år sen kom jag i kontakt med Rose-Marie Kullberg (Djurkvalitén), hon sa till mig, efter att jag visat Keiko röda mage och tassar, -Han är sur i kroppen, vi ska prova och ge honom kalk-

Ärligt talat så var min första tanke -VA??!- Hur många olika historier hade jag inte hört om tillskottet kalk. Men.. mot alla odds så provade jag. Varje gång det närmade sig injektions dax för Keiko, det märktes för klådan ökade, blev jag påminnd om det var daxs för sprutan.

Men tiden gick och utan att tänka på det "glömde" jag bort injektionen.. Varför? Jo för att det röda försvann och även klådan. När jag kom på det hade det gått 2 månader.

I dag är han symtom fri, han kliar sig, som en normal individ..

 

Hur kommer sig då detta?

 

Jag kommer att interjuva en person som vet, Lena Mattsson på Standart. När interjuven är klar kommer jag att lägga upp den här i bloggen.

För er som inte känner till Standart eller Lena, så är Lena näringsfysiolog och 1989 började hon sälja vitamintillskott under namnet "Standart". Läs mer på http://standardprodukter.se/

Här är en bild på Keiko sommaren -09. Lägg märke till den röda magen.
Här är en bild på Keiko sommaren -09. Lägg märke till den röda magen.

Letade efter en bild på Keikos mage, hur den ser ut i dag, hittade ingen, men det kommer :)

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-