Sessans viktminsknings resa

Min goa katt tjej Sessan, som jag för övrigt hittade ute, övergiven, mager och ensam. Senare visade sig även att hon hade en kattunge i magen.

De senaste åren har hon ökat kraftigt i vikt. Jag har provet alla möjliga bantningsfoder men inte mycket har hänt. Tyvärr så rör hon sig inte så mycket hemma. Hon har även fått en påtaglig ryggsmärta och när hon började halta fram insåg jag att jag var tvungen att göra något.. Jag ringde en god vän som är sjukgymnast, Charlotte Orrfors, hon sa -Lotta du borde börja simma henne.. 

Det kan tilläggas att jag gjorde detta för några år sen och det gick bra i början men slutade med att hon fick panik och bet mig ganska kraftigt mitt över en led på pekfingret, efter det provade jag igen men hon hade fullständig panik.. Jag gav upp.

Med hjälp av Charlotte började vi igen. Nu går det kanon och jag kan simma henne själv!

Hon har gått ner 1 hekto och vi har simmat ca 6 gånger. Hennes rygg är redan betydligt bättre och hältan har försvunnit.

Och ja det går att simma en katt, bara man ger dem den tid de behöver :)

 

Älskar att sätta ihop filmer, så se Sessan simma i filmen nedan!

Tack snälla Jeannette Stadig för hjälpen med filmningen!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-