I´ll be your friend I´ll be your partner If you just let me be..

Så här på juldagen när lugnet sänker sig och stressen minskar så kan man slappna av och njuta av inte göra någonting alls. Både hundarna och jag (och katterna) tog sovmorgon i morse, skönt. Även fast egentligen finns det ingenting som slår en tidig morgon promenad eller rastning vad man nu väljer.

Alla har vi våra husdjur på olika sätt och jag har såklart mitt sätt jag har valt att leva med Amichien Bonding, jag vill höra den lilla viskningen från mina hundar, deras behov inte vad jag tror att de behöver. Jag vill lära mig förstå deras betende och varför de gör som de gör. Och framför allt vill jag att de ska vara trygga och inte behöva utsättas för situationer där de inte är trygga. Jag ser dagligen människor som är ute och går med sina hundar och det pågår en ständig kommunikation, människorna ropar ideligen på sina hundar, skäller, är arga men var finns harmonin, var finns kommunikationen?

De som jag som har valt att leva med Amichien Bonding vet dess historia, den dagen när Jan Fennell träffade Monty Roberts första gången. Hur hon trodde att hans metod Join®Up var något lurendrejeri.. Det kunde omöjligt vara så att det gick att kommunicera med en häst på detta vis. Därför valde hon och en väninna att ta dit väninnas häst, som var en s.k. svår häst. De hade koll på hästen hela tiden för att se om något pågick innan Monty tog in hästen. Inget hände, jo en sak kommunikation, förståelse och respekt för en annan varelse med ett annat språk.. Se gärna den underbara filmen nedan! Och ha en riktigt god fortsättning!

Filmen ovan visar hur Monty Roberts arbetar med sin metod "Join up". Tycker filmen får berätta resten!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-