Kommer du någonsin tillbaka?

Många gånger har jag fått höra - min hund kan inte vara ensam hemma själv, för den biter sönder saker, ylar/skäller så grannen klagar, äter upp mina skor, går lös på tvättkorgen, gör sina behov inne-. Kroppen är på en sån hög stress nivå att alla organ sätter igång..

 

Vad är det då som gör att en del hundar "har detta problem"?

 

En av mina bästa vänner Sofia Grenevall är KBT terpeut, kostrådgivare, personlig tränare och yoga instruktör. Tillsammans med två kollegor har de skrivit en bok, som heter "Träna och maxa din förbränning". För några veckor sen kom boken ut i och med detta fick Fia en chans att bli intervjuad av Lotta Bromé. Intervjun handlar om vilka tankar vi har kring träning och hur vi ska tänka för att förändra vår tanke om träning. Och hur vi ska komma igång och hur vi blir medvetna om våra tankar, och hur vi förändrar dem.

 

Vad har då detta med att ha en hund som inte kan vara ensam hemma att göra..

 

Jo.. vad jag menar är att vi behöver bli medvetna om vad det är som gör att vår hund inte kan vara ensam hemma.

Alltid när jag har lyssnat på dessa tankar som vi har kring ämnet så är det alltid "något fel på hunden". Det kan vara allt ifrån rasen till att det kan vara en omplacerings hund som haft en jobbig uppväxt (tror vi) eller annat.

 

Min tanke och Dog Listeners med mig säger, människan ger hunden "fel" signaler. Hunden tror, på fullaste allvar, att den har ansvar för oss. Och hur ska den kunna ta hand om oss när vi ger oss ut i "den stora världen" utan den?

För att ge ett exampel, tänka att du har barn (kanske har du det :)). Barnet är så ungt att det kan gå men inte klara sig själv ute.. Men barnet går ut och utanför ligger en realtivt trafikerad väg och du hindras att gå efter.. Klart paniken kommer adrenalinet stiger hos dig. Stressen måste ut på något sätt.. Hos hunden kommer då ovan nämnda beteénden.

 

När min mamma är här och hälsar på vill hon alltid säga -hejdå- till mina hundar, när hon ska åka hem. Jag frågar alltid -varför?- För att det känns bättre, svarade mamma vid ett tillfälle.

Så för henne handlar det alltså om hennes känslor. Och många med henne känner så, för att det känns rätt. Klart vi aldrig skulle gå hemifrån och inte säga -hejdå- till vår familj (människor). Men för hunden exicterar inte de tankarna.

 

Som brukar följer en film. Filmen har jag hittat på Youtube. Det du kommer att se är en hund som vägrar att släppa ut sin ägare, den har tom munkorg, förmodligen för att den annars bits..  Och husse ska troligen "bara" gå ut med soporna.

 

Hunden vet ju inte ens om vi någonsin kommer att komma tillbaka, eller hur!?

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-