Hundmöten!

Är det personligheten hos hunden som avgör hur mötet blir eller rasen?

 

Under de år jag har varit hundägare, 9 år, så har jag stött på och upplevt en mängd sorts olika hundmöten, även olika mattar och hussar.. Låt tankarna flöda fritt här :)

 

Som hundägare har nog de flesta gjort det, för att ge olika exempel: hundar som dyker upp från ingenstans, där ägaren kommer springandes efter med bannor till hunden.. I bland kan ägaren vara låångt borta och de brukar de ofta ropa -han/hon är inte farlig, han/hon vill bara leka, (ännu bättre är följande kommentar) -är det ok!!!??. Vi det här laget är hunden redan framme hos oss... Och situationen måste lösas vilket vi som hundägare gör på olika sätt..

 

Keiko, till exempel, går alltid igång, vilket i och för sig många hundar gör men det finns dem som trots allt inte "går igång" på det sättet han kan göra. När jag lärde mig om Amichien Bonding, bestämde jag att jag ska verkligen göra allt i min makt för att hindra att han ska slippa få en anledning att "gå igång". Självklart hade jag den tanken innan också, men tanken var mer åt hållet, det gör väl inte så mycket.. 

 

Jag minns ett möte i skogen, Keiko var lös, och jag möter ett par med två labradorer, den en  (9 månader) var lös och kommer farandes mot oss som bara en 9 månaders labbe kan

göra ;). Husse ropar till mig -han är bara 9 månader-.. 

Och jag då med mina nyvunna tankar går igång (..) och gör allt för att putta bort denna ystra labbe pojke. Jag tror, eller helt säker, att jag gick igång i 180 dvs ganska mycket mer än stackars Keiko. "Snacka om att flocken måste skyddas tanten är ju helt uppstissad"..

Detta var några år sen nu och jag kan tilläga att jag var upprörd hela vägen hem, vilket såklart Keiko märkte, så vad gav jag då min hund för information kring möten? *harkel*..

 

Härom dagen var jag ute på ett fält och promenerade, där kan hundarna springa runt och vi har hur mysigt som helst. I närheten av fältet ligger en liten gård, där vet jag att det bor en border collie. Så jag har alltid haft ett öga däråt bara för att se om den är ute.

I alla fall, vi gick där i godantro och helt plötsligt kommer border collin springandes. Mina hundar ser inte detta, men jag vänder och går från bcn och ropar på mina hundar, som kommer till mig (de har fortfarande inte sett bcn som kommer mot oss). Ganska snabbt kom bcn i kapp oss och det syntes att den inte var ute efter att slåss.. Den såg nog den lilla skuttande golden retriever flickan :)

När mina hundar får syn på bcn, reagerar de helt olika, Keiko med hög svans går mot den och vill ha bort den, den är för nära (han har stor personlig space min pojke) Jag kallar på honom och han kommer, håller honom lungt i halsbandet hos mig. Vid det här laget har Siri och bc pojken börjat leka. Keiko är ganska upprörd för han faller lätt in i rollen som "det är min uppgift att skydda flocken".

För mig då som alltid (eller fram till för något år sedan..) som blivit alldeles uppskruvad vid hundmöten var ganska lugn. Situationen var under kontroll. Bcns husse kom ut och lyfte upp honom och konkade i väg med honom över axeln :). Både han och Siri såg lite bevikna över att leken redan var över :)

 

Vid såna här situationer har det tagit väldigt lång tid för Keiko att släppa händelsen. Han har fortsättningsvis reagerat på mindre händelser, på vägen hem på olika saker eller mindre ljud inomhus. Men denna gång släppte han det och vi fortsatte vår väg hemåt.

För mig är detta en enormt härlig känsla. Har man aldrig haft det "problemet" med möten så är det bara att känna sig glad och nöjd över det.

Vi kan lära oss så mycket av våra hundar och deras personligheter!

 

Som vanligt hittade jag en liten film på youtube :)

 

Ha en toppen helg!

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-