En dag fylld med allt möjligt!

En dag som innebar ett återbesök för Keiko till Södra Djursjukhuset. Förra veckan blev han opererad, vi var tvugna att dra ut två skadade tänder. En molar (sitter lång bak) och en inciciv, framtänd (sitter i mellan canin (hörntänderna) tänderna). Hålet efter inciciven har inte läkt bra. Troligen därför att de blodkoagel som ska ligga kvar i hålet efter att man dragit ur tanden var borta.. Fats det visste vi inte i morse. Jag hade tid på djursjukhuset kl 09.00 i morse. Besöket drog ut på tiden då de var tvugna att söva Keiko igen. Han skötte sig så bra, men jag märkte att han var lite orolig, inte så det syntes men han höll sig bakom mig. I dag är jag glad att han väljer att ta skydd bakom mig, förr agerade han i stället. Många stick blev det. Tandläkaren, Elisabeth Berglund, berättade att han var lite orolig när jag inte var med, när de skulle sticka honom. Sen när vi skulle gå hem fick han antibiotika och metacam stucket under huden. Men min pojke bara stod där med huvudet i mitt knä, avslappnad.

 

Det är så underbart och veta att han är så trygg med mig. Men visst finns det klart situationer när han agerar, han är ju en levande varelse :)

 

Medans vi sitter där och väntar ringer min mobil, ett numer jag inte känner igen.. Svarar och ber att det inte är ytterligare en försäljare. Men det visade sig vara en djurägare vars hund jag hjälpt med rehab träning när jag jobbade på Arninge djurklinik, för ca 4 år sen. Hon hade lyckats spåra upp mig och ville hemskt gärna att jag skulle hjälpa henne med hennes hund, Knutte. Så vi bokade in kloklipp och en hel kropps massage. Knutte är gammal nu men på den tiden vi "rehabbade" honom var han känd som den galna killen som dök ner på botten av poolen och skulle hämta bollar.. :)

 

Det var en del väntan innan vi innan vi fick träffa sköterskan, som skulle ge lugnande. Så jag hann jag med och somna på undersöknings rummet. Helgen bestod av dubbla jobb :) Lutade mig lite över undersöksbordet och vips så sov både jag och Keiko. Vaknade av att sköterskan kom in. Båda armarna och ena benet hade somnat också, måste ha sett väldigt roligt ut när jag for upp.

Fick ett trevligt samtal med sköterskan som även är sjukgymnast och det visade sig att hon hade "hört talas om mig" och vise versa. Alltid kul att träffa människor som jobbar med rehab!

 

Medans allt detta hände med Keiko tog Siri och jag en härlig skogspromenad. Väl ute i skogen mötte vi sköterskan som hade gett Keiko sedringen (det lugnanade). Vi promenerade tillbaka till djursjukhuset ihop. Hon med sin stora ståtliga rottweiler pojke på ca 50 kg och jag med min lilla speta på 20 kg. De ville gärna leka men pga storleks skillanden kom vi fram till att de var bättre att vi undvek det. 

Jag hann även sätta upp lite lappar omkring i området om Maries kurs "hållbarhet för den arbetande hunden".

 

Klockan 14 fick vi bege oss hemåt. Jag var tvungen att fortsätta sätta upp lappar och tog även en sväng förbi stockholm södra brukshunds klubb. Min tanke var att Siri skulle få träna lite kort. Det visade sig att det inte gick att vara på någon av planerna. Men så mötte jag en kompis (Susy) som också hade tänkt att träna. Så tillsammans begav vi oss till en större parkering vi tänkte kanske skulle funka att vara på. Tyvärr såg det likandant ut där. Så vi stod där och pratade en stund, när vi plötsligt upptäcker ett litet, typ av, hus. Vi går in och kollar. Då är det ett sånt här hus som golfarana använder för att öva att slå på bollen (typ..) Huset bestod av tre mindre bås, med gjutet betong golv, det blev perfekt att köra lite träning på. Så Siri och jag fick till lite bra svängar i fria följet och en platsliggning med störning. 

Susy hade sin 6 månaders border collie, Razzia med sig. Så efter träningen fick flickorna leka på golfplanen, vilket de mer än väl uppskattade. Tyvärr hade jag ingen kamera med att fota..

 

Nu är vi hemma efter en låång dag med lite olika äventyr och händelser. Och fast min blick faller över pappers högen som ligger och skrivaren som väntar på att bli ihop kopplad väljer jag nu att lägga mig i soffan och titta på "Sex in the city", aldrig sett den serien tidigare. Men det hände sig så att min tv slutade fungera.. Så berättade jag det bara så där i förbi gående för en kund på simmet. Jätte gullig tjej och vi har alltid trevliga samtal när hon kommer och ska simma sin hund. Härom dagen damp det ner ett sms att hon (djurägaren på simmet) lämnat en låne låda med DVD filmer till mig, på simmet. Hur rar som helst! Så nu har vi hela "Sex in the city" serien att titta igenom och när den är slut är det hela "vänner" serien :)

 

Hoppas på en toppen vecka av det som återstår, på fredag åker vi till landet. Så då blir det förhoppningsvis lite tränings bilder och kanske film och andra roliga uppdateringar på bloggen!

 

 

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-