Intensiv helg, tema hund!

Egentligen är väl nästan alla helger tema hund :)

 

Helgen inleddes med Marie Söderstöm Lundbergs föreläsning om "Hållbarhet för den arbetande hunden".

 

Jag har själv haft förmånen att lyssna på Marie tidigare. Men för kursdelatagarna var det ett första möte och dagen blev väldigt lyckad. Jag fick frågan från några deltagare om en uppföljning. Det känns såklart jätte roligt. Och skrivandets stund så funderar jag på att köra en helhelg, med samma föreläsning, för nya deltagare och en uppföljning för de som är intresserade. Men inget datum är planerat, jag måste såklart prata med Marie först. Nu är tävlings säsongen igång så att eventuellt i höst. Vi får se, men planen finns där, är du intresserad? Maila mig i så fall! 

 

Det blev en lång dag och när jag var klar med att städa av kurslokalen och tagit hand om mina goa hundar blåste det storm ute och ösregnade. Trött och nöjd tog vi kväll.

 

Söndag fm jobbade jag på Haninge Hundhälsa, det blev en kort dag. Tur var väl det för ute sken solen! Jag och en av mina bästa vänner har bokat några tränings tider hos en rally lydnads instruktör och i dag var första träffen. Vi möttes i Alby friluftsområde i Tyresö. Jag har själv aldrig varit där. När jag kom dit lite tidigare för att ta en prommis med hundarna var det fullt med folk. Vi lyckades hitta en gräsplätt som inte var allt för halkig. Min tanke med rally lydnaden är att jag och Keiko ska ha något som vi gör ihop. Han är fortfarande en pigg kille som gärna vill hitta på roliga saker, men lydnaden var inte vår grej ihop. Och jag lovade mig själv när jag skaffade Siri att Keiko aldrig skulle bli den där gamla hunden som bara fick följa med men aldrig göra något ihop med matte!

 

Mina hundar skiljer sig en stor del i personligheter. Keiko vet jag alltid vart jag har medans Siri vet man aldrig vart man har, men det är också deras charm.

 

Vi hade verkligen jätte roligt! Ser redan fram mot nästa gång vi ska ses. Marie, som är vår instruktör, visade sig vara en glad och possitiv tjej. Hon började med att bygga en hel bana åt oss. Min första tanke var hjälp (!) Hon var jätte noga med att förklara vad varje skylt betydde och vi gick banan en gång ihop, sen fick både jag och Fia torr gå dvs utan hund.

 

Sedan fick vi köra våra hundar i banan, skit kul! Detta är en sport som helt klart skiljer sig starkt från lydnads lydnaden, som jag "kommer ifrån". Skulle summera det som lite mer frisläpt. Vill du läsa mer om rally lydnad, här är länken till Maries sida: http://www.hundenifokus.dinstudio.se/gallery1_16.html

 

Efter träningen ville jag gärna träna med Siri. Jag har under några veckor haft span på Tungelsta skolans fotbolls plan och sett att den är numera träningsbar. Så jag begav mig hemåt och körde ett lättfullt pass med Siri. Vi är verkligen synkade i träningen, visst vi kanske inte har de perfekta detaljerna eller momentena, hon far i väg osv. Men det finns något där mellan oss, ingen kan någonsin se det, men jag känner det och det är ändå viktigast, känslan!

 

Lägger in lite bilder från helgen, enjoy!

 

-save the dog-

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-