Multitasking av sjukgymnastik

Om det inte har framgått tidigare så är jag av den typen att jag tycker hundarna bör få en genomgång av deras muskler. Siri som jag tränar med regelbundet och Keiko som opererades som ung hund. Jag själv går regelbundet och får massage och koll av mina muskler och vet att man kan ha problem.. Utan att de alltid känns när man står och går, fast sånna problem finns också.
Keiko har sen en längre tid haft problem med ländryggen. Vi har behandlat länge med ström, men han blir liksom inte av med det. Han är röntgad i ryggen och har inga skelett förändringar, så det är rena muskel problem. Siri som far och flänger, såklart sätter dig sig i musklerna, väl är hon höftleds röntgad (A) och armbågar (ua) men musklerna är påverkade i hennes fall i ryggen. Riskerna med att inte jobba med de problem som de har kan leda, om man har otur, större problem. Bättre att föregå..

Jag behandlar båda hundarna regelbundet själv, med massage och stretching. De vatten tränas båda och jag har mycket tanke med underlaget jag går i när vi är ute. Hela naturen är som ett stort gym för hundarna det gäller att utnyttja det :)
Båda hundarna får även regelbundna koller hos leg sjukgymnast Charlotte Orrfors.

 

Tack Charlotte för all den hjälp vi fått!!

 

I går hade båda hundarna tid hos Charlotte och min önskan var att de båda skulle få en ordentlig genomgång. Efter det är det så mycket lättare för mig att underhålla dem själva, tills det är dax för ny koll.
Siri bara älskar att få ström över ryggen, hon tvärslocknar. Keiko kommer att vara en "projekthund" för akupunktur för Charlotte. Jag tror verkligen på att det kommer att hjälpa oss att få ordning på hans länd muskulatur.

 

Siri mår vara en riktig fart hund, men njuta av livet kan man göra stilla liggande också av rätt orsak :) Se bilder!

 

Av någon anledning har det trillat med lite andra bilder som inte hör till bildspelet.. vet inte hur jag fär bort dem.. Har kontaktat kundtjänst, hoppas fixa det i morgon!

 

Har även haft ett spännande möte i dag med en framtida uppdragsgivare, berättar mer snart :)

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-