Beslutsfattare eller vad vi vill kalla det för!

När jag först kom i kontakt med Amichien Bonding var det genom boken "Förstå din hund". En kompis hade berättat om den och jag som nybliven hundägare letade efter bra tips. Jag minns hur jag öppnade boken och läste: -efter en separation ignorer din hund-.

Min tanke var - aldrig- och boken hamnde på hyllan, sen stod den där och blidade sin tid :)

Ytterliggare en av mina vänner, några år senare började prata om kvinnan bakom boken och hennes metod. Jag blev åter igen nyfiken och åkte hem och läste den från början till slut. Första gången jag skulle ignorera min hund var inte lätt. Jag hade varit på ett födelsedagskalas hos en vän i Åkersberga och på vägen hem kunde jag inte tänka på något annat än hur det skulle gå.. För att göra en lång historia kort, innan jag började med detta att ignorera, så såg en normal återförening ut så att Keiko höll på att riva hela hallen när jag kom hem.. Jag hade en sladd till min nummer presentatör som han alltid trasslade in svansen i så den for iväg med batterier som alltid lossnade för att inte tala om det oväsen han förde...

Numera när jag kommer hem kommer han fram viftandes på svansen och ffa är han lugn. Siri som är uppvuxen med metoden då.. Är hon ensam hemma själv så kan det dröja innan hon kommer i bland, för hon ligger och sover. Här vet jag många hundägare som säger - men jag vill att min hund ska komma till mig när jag kommer hem-

Märk väl att jag markerat orden jag och mig.. Vad vill hunden då? Ja det kan ju debatteras men en sak som vi förhoppningsvis kan enas om är -inte oroa sig för mig när jag är borta- För i min värld är det en hund som har ansvar för oss.

 

Vem är beslutsfattaren då?

 

En annan känslig sak som var svår för mig när jag började leva med Amichien Bonding var promenaderna! Jag förstod hellre aldrig varför Keiko drog i kopplet. Det kan han fortfarande göra. Jaha varför gör han det då. Jo därför inget är konstant. En alfa hanne i en flock (nu pratar jag om varg) ger dagligen för sin flock information om att han besitter ledaregenskaper och han är den lämpligaste att leda flocken.

Så måste även vi göra. De dagar vi inte orkar, av olika anledningar ger vi oss inte iväg utan håller oss hemma vid. Med Siri får jag i mellanåt jobba mycket med stop/stanna/byta riktning. Lägger in en film där Tony Knight demonstrerar hur man jobbar med det.

 

Ha en fortsatt härlig påsk!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-