Människomöten

Jag skriver ofta om hundar och hundmöten här. Inte så konstigt kanske eftersom min verksamhet bygger på just hundar. Men möten med människor är lika spännande.

Det finns en författare & regissör vid namn Kay Pollak som har skrivit en bok som heter: Att växa genom möten. Hans teori är att vi har något att lära oss av vad varje människa vi möter..

 

Jag tänkte skriva och berätta om tre möten jag haft i livet.

 

Jag började på en ny arbetsplats, med för mig en ny yrkesbana. Jag var så full av energi och ideer att göra saker. Avdelningen jag började på jobbade det även en annan person, en tjej, vi kom inte alls överens.. Det hängde verkligen i luften men ingen av oss sa någonsin något om de, fast en gång var jag verkligen nära på att säga att -det här funkar ju inte, jag slutar- Men det blev aldrig av. Jag tror att hon hade lika svårt för mig som jag hade för henne. Det funkade bara inte. Jätte tråkigt eftersom ens arbetsplats är en sådan stor del av ens vardag. 

Jag kan egentligen inte minnas vad som hände men vi blev så småningom väldigt goda vänner och är än i dag faktiskt. Jag räknar dessutom henne som en av mina närmsta vänner. Och i bland skrattar vi gott om hur allt en gång började.

 

En annat mindre bra möte. Jag möte en person som jag beundrade och såg lite upp till (slutar nästan aldrig bra) I vår relation var jag alltid underhuggaren, vad jag menar med det är att ingenting skedde på mina villkor utan jag fick alltid anpassa mig. Men det var också ett val jag gjorde för att det var värt det för mig då. Nu kan jag se det som riktigt obehagligt och inte vad en vänskap relation ska gå ut på. Personen i fråga satt på en kunskap som jag själv väldigt gärna ville ha. Med tiden skaffade jag mig också den kunskapen. Och personen blev en vän (men aldrig på lika villkor). När jag succesivt växte mig starkare inom det jag så gärna ville lära mig mer om blev jag tillslut utmanad. Personen tålde inte att jag succesivt blev oberoende av den..

Det är alltid sorgligt att förlora någon man kallat en vän, men nu när jag har distans till händelsen så betyder det ingenting, vilket är helt underbart.

 

För många år sen levde jag ett helt annat liv än det jag lever i dag. Ffa hade jag inga djur. Och livet bestod av extra jobb och plugg. Jag jobbade extra på en arbetsplats där sammanhållningen var god och det var roliga och goa människor som jobbade där. Det var en tjej där som hade mycket lika intressen som mig, djur! Vi pratade en del och hon berättade att hon letade ny bostad av en ren slump hade jag hört talas om ett mindre hus som skulle hyras ut. Och efter mycket om och men flyttade min vän in där. Huset låg inte så långt från där jag bodde så vi hade ofta sällskap till och från jobbet och umgicks en hel del. Det var en väldigt rolig tid fylld av en del festande och roliga resor. Tiden gick och min kompis bestämde sig för att byta yrkesbana och började plugga och träffade då en kille som hon blev kär i. Vi höll kontakten för det men när de flyttade ihop och sedan köpte hus och fick sitt första barn rann det ut i sanden. Jätte tråkigt, ett tag sörjde jag vår vänskap. Men den hamnade så småningom bakom mig. Sen via allas vår Facebook, fick vi kontakt igen. Jag var rädd att hon hade förändrats då hon blivit två barns mamma med villa, volvo och sommarstuga. Men det hade hon inte. I dag är vi nära vänner igen. Vi kanske inte har kontakt så ofta, men hon är en vän som jag vet att hon alltid finns där precis som jag finns för henne. Vår vänskap är väldigt enkel och okomplicerad.

 

Vad har jag då lärt mig? Jo att ytan är inte alltid vad den ser ut att vara.. Och lite annat smått och gott ;)

 

I bland förlorar man också vänner man sörjer, länge, som finns kvar i våra hjärtan en lång tid.. Men det är ett annat blogg inlägg ;)

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-