Kom till mig !

Gick i morse och funderade på det här med att be hunden komma till mig.

Utifrån hur jag har mina hundar är tanken att komma till mig för att de vill vara med mig och för att jag vill att hundarna ska tänka "det lönar sig för mig att lyssna på dig matte."

 

Jag är välmedveten om alla olika tankar kring att kalla in hunden. Jag har även hört olika sätt.

Exempel "du kommer hit för att JAG säger så" "det är JAG som bestämer, så kom hit annars".

 

Keiko har jag numera nästan alltid lös när vi är ute och promenerar för att jag litar på honom till 110%. Men jag har alltid ett koppel med, mest för andras skull men även om jag verkligen skulle behöva koppla honom. Siri därimot det är en annan historia.. Efter att hon varit på vilo läge då hon blev halt för ca 4 veckor sedan. Hon är en väldigt aktiv hund och rör sig snabbt på kort stund. Och jag litar inte på henne till 110%. Att släppa henne lös innebär att saker händer ganska fort :).

 

Jag önskar även kunna se på mina hundar att när de kommer så är det med känslan och tanken, mysigt.. Keiko inga problem, Siri (återigen) har lite för bråttom för att kunna njuta och stanna kvar efter en inkallning, hon springer ganska snabbt i väg igen.

 

Under den här tiden hon har varit "avställd" har jag jobbat jätte mycket med de bitarna med henne, det börjar bli bättre, men vi har en bit kvar. Och det är ok, det får ta tid. 

Det viktigaste är att nå bästa resultat.

 

Som alltid gilar jag ju att jämföra detta med människor. Det är ganska lika, vi umgås ju inte gärna med någon vi inte gillar.. Eller om någon vi inte gillar ropar på oss är det ofta med lite fördröjning vi kommer. För att det ger oss ingen bra känsla att vara nära den person. Det kanske tom skapar ett obehag.

 

Hittade ett kort klipp jag vill dela med mig till denna text. Det är från Yellowstone national park. Jan Fennell filmar, inte bästa filmen, men budskapet når fram.

Agate pack är en av de flockar som bor i parken, och det är alfa hannen som kallar på sin alfa hona.

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-