Ladda batterierna!

Jag växte upp i ett mindre samhälle som heter Stigtomta, ligger för dem som inte vet utanför Nyköping. Stigtomta ligger än i dag väldigt varmt om mitt hjärta. Ofta när jag är nere och hälsar på min familj så brukar jag ta en sväng igenom "Stigis". Nu som vuxen kan jag se vilket idylliskt ställe det var att växa upp på. Jag minns att jag bara drog på mig ytterskorna för att springa hem till mina kompisar. Det krävdes ingen ytterliggare planering för avståndet var i princip obefintligt. Som med allt som man minns som barn och nu tittar på som vuxen så är det mesta mycket mindre än vad man upplevde som barn.

Jag kommer än i dag ihåg alla skogar och deras små kryp in. Jag minns en plats särskilt, det var inget udda med den på något sätt, utseendes mässigt. Men för mig blev det en slags retreat. Där laddade jag batterierna helt enkelt. 

 

Jag har letat efter ett sånt ställe här uppe i Stockholm, men de tycks svåra att finna. För den största vitsen med platsen är att helst ingen annan hittar dit. Sommaren 2010 var jag ute och strosade med hundarna i skogen. Jag gillar att gå från stigen, om tiden finns och se vart jag hamnar. En viktig bit är att ha relativt bra koll på ungefär vart jag befinner mig så jag hittar hem igen :)

När jag strosar i denna fina stora skog kommer jag fram till en öppen plats med en "typ av sjö". Då var det väldigt mycket gräs men också små plättar hundarna kunde svalka av sig på och simma. Denna plats har jag lyckats hitta tillbaka till OCH gått vilse när jag varit på väg dit. Att komma dit är ett sommar tecken. När jag återvänt dit igen har det varit med en filt och lite fika. Min arbetsvecka har varit lång, denna vecka, och nästa blir också tuff. I går efter jag hade jobbat klart åkte jag dit. Denna gång utrustad med en filt, en god sallad, dricka och en smarrig bulle. På långt håll kan man höra skratt men ser inte en enda levande själ. Hästar betar på avstånd. Det är idylliskt helt enkelt!

Här kan jag ligga på en filt och bara njuta av sommar ljuden medans hundarna roar sig i vattnet. I år var platsen dessutom full av trollsländor, aldrig sett så många på en och samma plats. Och inte alls lika mycket gräs, så den lilla sjön var mer öppen än tidigare år. Det var fridfullt och energin fylldes på. Eftersom jag gillar att knåpa ihop filmer med musik har jag gjort det i dag.

Det är även lite bilder med från Keikos prestation i dag. Vi debuterade nybörjarklass i rally lydnad med bravur. Godkända, min duktiga pojke! Nu behöver vi två godkända resultat för att bli uppflyttade till nästa klass. Under tiden ska matte träna på att hålla fötterna i schak. För det är viktigt i rallyn och min fötter skötte sig inte så de får stå för poängavdragen ;) Siri fick såklart följa med för att bara vara i tävlingsmiljön. Till hennes stora lycka hade det en liten bassäng för hundarna så de fick svalka sig. Annars var en viktig del med att hon följde med bra, avkopplad, helst ligga ner avslappnad vilket hon gjorde, yes! Vi passade såklart på att träna korta sträckor av frittfölj med boll som belöning. Vi lägger om planerna lite för hennes del när det gäller belöningar. Jag har använt mig av godis en lång period då hon blir så varvad av boll, men mat är inte Siris melodi i träningen, det ska vara boll! Men jag har fått bra tips av Heléne Lindström. Siri får sin boll men endast om hon är lugn, hur svårt är det för Siri Plur, ja de som känner henne vet :) Jag kände mig nöjd med det lilla vi gjorde så vi jobbar vidare med det.

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-