Välja rätt väg

Avrundar helgen med ett nytt blogg inlägg :)

 

I fredags efter jobbet packades hundar o katter in i bilen för att åka till landet. Jag har verkligen längtat dit. Vissa stunder har jag tom lyckats känna lukten från stugan. Att åka dit innebär en sån stor frihet, inga grannar (i alla fall inte i samma hus) och en egen tomt. 100 m ner till sjön och jätte fin skogar att promenera i. Vi kom ner sent på fredag kväll och hann lagom installera oss för att sen däcka på soffan, underbart skönt. Lördag morgon blev det lite sovmorgon och vid ett tiden bar det i väg till Heléne Lindström för hundträning. Jag har tränat för Heléne endast en gång tidigare och det funkade kanon. Hon är en otroligt positiv människa och ffa har hon humor och en massa bra tips på Plur träning. Och en suverän inspirationskälla ;) Jag har provat lite olika tränare och vet hur viktigt det är att man ser på hundträning lika. Jag kände mig jätte förväntans full när vi åkte dit. Heléne och jag har haft lite mejl kontakt så jag visste att hon hade en plan för oss. Vi jobbade med en övning som jag blev visad sist, men om saningen ska fram har jag inte använt den något... Men den kallas för nos mot näsa vilket innebär att hunden ska gå som i fot position fast jag backar och hunden går framåt mot min vänstra sida. Passar oss kanon, när hon går ur min hand. Mycket utav det vi gjorde var som att väva in mitt vardagsliv (dvs amichien bonding) i träningen. Jag har bytt ut ordet "här" i träningen till "sidan" anledningen är att jag använder "här" i vardagen, vilket jag vill att det ska betyda, håll dig i närheten. "Sidan" ska betyda gå vid min sida, när vi transporterar oss till nästa startpunkt. Vi jobbade också mycket med att sätta Siri ner för att sedan starta och gå framåt. Hon vill så mycket och jag måste lära henne att det kommer att ske men hon måste vänta på mig :)

Vi hade jätte skoj och när vi avrundade träningen 3 timmar senare kändes det som om jag bara varit där i typ 20 minuter. Efter hund träningen hade både Heléne och jag blivit bjudna till en gemensam vän, Marie Söderström. Marie och jag träffas inte så ofta, men nu blev det andra gången på ett år. Marie har flyttat till ett helt underbart hus med en tomt man kan dör för. Vi var fem tjejer som hade en ur mysig kväll under infravärmen. Vi åt en god middag och fick jordgubbar med grädde till dessert, yummie! Det var mycket skratt och härlig humor. Alltid kul att träffa människor man aldrig någonsin träffat tidigare och ha en sån härlig stämning ;) Tack Marie och Maud, Johanna & Heléne också såklart!

Efter middagen skulle jag försöka hitta någonstans att tanka och sedan ta mig vidare hem till stugan. Jag använde mig av iPhonens navigator och hamnade på en grusväg mitt ute i skogen som aldrig tog slut och klockan hann bli halv ett innan jag var hemma igen. Undra om jag valde rätt väg verkligen..

 

I dag hann jag med att klippa gräsmattan och hinna läsa lite i Maria Hagströms nya bok "från valp till stjärna". Det jag läst är intressant och jag har mycket bra meningar och tankar att ta in i min egen träning. För övrigt var det lydnads sm i helgen som Maria Hagström vann, grattis!

Vi hann även med ett till kort träningspass hos Heléne innan det bar av åter till Stockholm.

 

Mycket nöjd med helgen, som gick alldeles för fort, åkte vi hemåt. Ett stop vid Nyköpings godis bro hanns med. Med gasen i botten slirade jag in där 5 minuter innan stängning :)

 

Jag har länge funderat på vad som är min träningsväg med Siri. Har under en ganska lång tid hattat en del, inte bra jag vet. Men denna helg har jag verkligen hittat vår röda tråd och egentligen skulle jag nog vilja gå ut och träna nu. Men klockan närmare sig 22.30 och i morgon är det jobb och så rullar det på tills nästa tisdag, så jag ska nog krypa till kojs nu. Med min nya bok såklart.

 

 

 

-save the dog-

 

Lite bilder från helgen, tog en del bilder fån bilen bla, åkte bla förbi cloetta fabriken, och på grusvägen hem passserade jag en sjö där två hägrar satt, tyvärr var det så mörkt och mobil kameran räckte inte till. De söta killarna som sitter innanför kompostgallret är Helénes Mick och Tiger. Den lilla svart/vita bc pojken heter Tarzan och är också Helénes. Sen den fina nya boken jag köpte. Ett urval av Marie alla pokaler från hennes tid som framgångsrik maraton löperska. Den galna golden som aldrig tycks bli lika snygg på bild som hon är i verkligenheten är Filur Plur så goa Keiko och mina katter såklart :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-