Rallylydnad är vår grej.

I dag har jag & Keiko startat vår andra rallylydnads tävling. Denna gången var lite mer nervös än förra, osäker på varför. Men jag misstänker att det berodde på att vi hade ett tidigt startnummer. Jag har inte riktigt bestämt våra rutiner kring vårt rally tävlande. Har i ärlighetens namn inte tänkt så noga på det, vill att detta ska vara så enkelt och okomplicerat så möjligt.

Tidigare har vi tävlat vanlig lydnad och i rallyn är det en bana man går innan man startar. Den vill man gärna hinna gå så många gånger så möjligt, innan domaren säger stop. Det var många starter i dag så nybörjarklassen var uppdelad i en A och B grupp och det var runt 40 st i varje grupp. Vi hade startnummer tre. Tävlingen var förlagd på en stor fotbollsplan i stället för på Gnesta Trosa bk. Vissa saker kan man ju inte påverka.. men det var en bit att gå mellan bilarna och planerna, ogillar det :) Men bara att acceptera och planera utifrån det. Jag och Keiko hittade en rätt bra plats att boa in oss på. Siri var med men hon fick vänta i bilen tills vi var klara. Det var varmt när vi kom dit, som tur var hade jag med ett kyltäcke som Keiko fick ha på sig. Det fläktade också en del vilket var bra. I dag valde jag att inte värma honom för mycket pga värmen. Men så här med facit i hand borde jag ha värmt honom lite mer.

Banan var ganska klurig då det var en spiral som låg nästan på samma linje som en enkel slalom. Sist vi startade hade jag lite för bråttom och slarvade med att sätta ihop mina fötter, vilket jag var super noga med i dag. Annars tappar man många poäng. Fördelen med rallyn är att man får prata med hunden medans man tävlar, vilket man absolut inte får göra i lydnads lydnad. Så jag pratar på med Keiko, talar om att han är duktig och när vi svänger tex 270° vänster så hjälper jag honom med ordet "åh jobba, jobba", för att få honom att svänga runt med bakdelen ordentligt. Jag hade behövt lärt mig banan utantill, inser det nu.., då jag hade lite dålig koll, vilket gjorde att jag blev lite osäker på vår väg, vilket också domaren kommenterade. Vilket också Keiko märkte. Bättring till nästa gång. Mitt i banan kom skylten "spring" så jag säger till Keiko "snart ska vi springa" och i samma sekund skjuter han i väg så kopplet blir sträckt, aj aj aj. Så i farten fastnade kopplet mellan frambenen, vilket gjorde att det blev sträckt under resten av banan, det ger avdrag. Pratade med domaren efteråt och hon sa att de tittar på att haken på kopplet ska hänga ner från halsbandet annars klassas det som "sträckt koppel".

När vi klev av kände jag mig nöjd, för vi hade så himla kul! Och hade mer än gärna gjort det igen. Jag skulle väl säga att tävla rallylydnad för mig är som att åka en karusell som tar slut alldeles för fort, jag vill igen och igen :)

När det blev prisutdelning visade det sig att vi kammat hem 8e plats av ca 40 starter och fick 75 poäng. På prisbordet valde jag en påse med en massa hundtugg och så fick vi också en tjusig medalj. Och ffa så hade vi såå roligt!

 

Siri fick komma ut en sväng och träna på stadge och koncentrations övningar och vårat sido kommando. Hon kändes bra och med så jag nöjde med med ganska lite träning för hennes del. Det var mest hennes inställning jag ville kolla och kände att jag fick svar på den fort.

 

Lyckades scanna in både banan och vårt protokoll. Men av någon anledning kommer inte hela protokollet med. Skriver därför här vad domar noteringarna betyder: FF1 = förarfel -1poäng, SEN1 = hund som utför övningarna långsamt eller tveksamt (här märktes min osäkerhet), 0,51 = moment utför mer än 0,51 meter från skylten - 1 poäng (här är det jätte noga att ekipaget inte befinner sig längre från skylten än 0,5 meter), SK1 = sträckt koppel -1 poäng, POS1 = ur position (mer än 0,5 meter mellan förare och hund, det var här Keiko började springa :)

 

Nu har vi nästa tävling i början på september inplanerad, längtar redan dit.

 

Må så gott ;)

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-