Min hund drar i kopplet..

Satt och googlade lite på texten "min hund drar i kopplet".

Det första alternativet google gav mig var en annons på ett speciellt nossele. Med texten "nossele för att underlätta för dig om hunden drar i kopplet, snäpps av och på. Finns i olika storlekar". Det andra google gav var VGW bältet, som kallas "en svensk sensation". Vitsen med bältet sägs vara att "du får kontroll på hunden, det förbättrar hunden rörelsemönster, hunden kan andas (?????), det har lugnande effekt, du kan öka promenaderna, hunden orkar längre".

Om man som hundägare tycker att detta verkar vara en lösning, säger jag tänk om.. Hur kan man ens skriva "hunden kan andas", skulle det vara det som är avgörande i träsket av antidragselen? Gällande hur ett sele kan förbättra hundens rörelsemönster är något som jag blir väldigt nyfiken på och har tänkt maila de som säljer det för att få reda på mer, återkommer om detta. Men tilläger också att det är inget jag tror på.

 

Jag har själv ingen personlig erfarenhet att denna produkt. Men i min värld låter det som ännu ett quickfix för att människan inte orkar ta tag i det egentliga problemet. 

 

Vad sitter jag då inne med för världsomfattande lösning?

Jo :) Jag anser att att vi människor måste jobba med att ändra hundens tanke. Och att inse att genom att gå långa promenader, för att trötta ut hunden är inte lösningen. Inte heller att olika antidragsele kommer att förändra hundens tanke. Om hunden anser sig vara den som leder sin flock som kommer den att göra vad som krävs för att komma dit först!

 

När börjar promenaden för dig? Tänk efter, är det när du kliver utanför din tomtgräns eller när du ropar på dina hundar för att koppla dem inför promenaden? Eller är det när din hund sitter vid kopplet och skäller, för det är hunden som avgör när er promenad börjar?

 

Mina promenader börjar redan då jag tänker att jag ska gå ut med hundarna. Om mina hundar kommer fram när jag sätter på mig skorna kan jag gå in igen och fortsätta greja inne. Sen jobbar jag stegvis med dem fram till det är dax för att koppla dem. Oftast är inte den andra dagen sig lik. Beroende på hur min dag har sett ut. Jag är noga med att inte gå utanför dörren om hundarna är uppspelta. Om jag tex har satt på dem kopplet och Siri (oftast är det hon) börjar härsa, går jag och sätter mig en stund tills hon är avkopplad och då gör vi ett nytt försök. Sen när vi kommer ut så uppstår ofta inte problemet med dragandet för hundarna har fått så bra information redan INNAN vi kliver ut genom dörren. Men inget är gjutet i sten och mina hundar kan också reagera och agera, då de är levande varelser. Så händer något ute som gör att de drar i kopplet eller reagerar på något jobbar vi med stop/stanna/byt riktining.

 

Jag tror att den största boven i dramat är tiden, vi har helt enkelt inte tid att ge hundarna den information de så väl behöver...

 

Nedan ser ni en video där Tony Knight visar hur man jobbar med stop/start/byt riktning, enjoy!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-