Jag är lyckligt lottad :)

Under många år som anställd drömmde jag om att starta ett eget företag, men var lite osäker på att våga ta klivet fullt ut. Jag diskuterade med en del av mina vänner som hade/har eget företag. Funderingarna gick bland annat kring vad jag skulle göra, att jobba med något inom hundbranchen det var klart, men inte vad och hur.

Men ibland tar det tid innan vissa beslut mognar och man är beredd att ta klivet fullt ut.

 

Efter att jag utbildat mig till Dog Listener visste jag att om jag skulle jobba med det så skulle det bli genom eget företag. Sagt och gjort. Jag fick gå en starta eget kurs via arbetsförmedlingen. Så här i efterhand hade jag grejat allt utan kursen, men det arbetsförmedlingen säger får man vackert göra :)

 

Nu visar det sig att det var enklare, rent praktiskt, än vad jag trodde. Som Jan Fennell brukar säga "don´t complicate simplicity".

 

Jag misstänkte att det skulle bli mycket hårt jobb. Efter mina år inom restaurang branchen är jag inte rädd att jobba mycket. I september i år är det ett år sen jag startade Leva Hund. Och visst det är tufft, annars skulle jag ljuga. Men det passar mig som handen i handsken. Som egen företagare har man nöjet att styra sitt liv helt själv. Men för det kan man inte tacka nej till jobb. Och så här i uppstarten av allt så tackar man gladeligen ja till alla erbjudande (läs nästan). Jag har haft turen att hitta ett extra jobb på Almåsa Konferens. Det tar mig ca 10 minuter att köra hit och jag kan ha med mig hundarna. Det är super god mat och jag har träffat många nya vänner.

 

Men som egen företagare får man som oftast se i molnen efter semester, så även jag. Men det är ändå helt ok, för mig. Jag får bestämma helt själv.

Jag är otroligt lyckligt lottad och jag vägrar ge upp. Det här är min dröm och jag tänker inte ge upp den. En del människor som man prata om med detta tycker att jag jobbar för mycket och undrar om det verkligen är värt det och tro mig det är det :)

 

Den fina bilden på Siri har Lena Kerje tagit.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-