Inspirationskällor

Jag tror det är jätte viktigt att ha inspirationskällor, för mig vet jag att det är så. Det kan ju vara människor som ens aldrig träffat och som man i sitt huvud har en tydlig bild av och vad gör det om den inte stämmer, för syftet är ju att själv att drivas framåt.

 

Jag inspireras av ganska många människor i olika sammanhang. Men det jag tänkte skriva om här och nu är inspirationskällor inom hundträning. En inspirationskälla kan ge olika idéer och tankar om hur jag kan använda deras tankar/åsikter i min hundträning och ffa planerna kring den. Jag har under ganska lång tid försökt att föra träningsdagbok, först genom en handskriven bok, men den glömde jag lite här och var och den var svår att följa och hade ingen egentlig struktur. Sen när jag skaffade min iPhone blev det en slags träningsdagbok. Men det brast tyvärr även där. När jag har hört och läst om hundtränare som skriver och knåpar och "håller på" med sina träningsdagböcker har min spontana känsla varit "hur orkar de.." Niina berättade på kursen hur hon hittat gamla träningsplaneringar från sin första kelpie och hur skoj det var att läsa hur henns tankar gick kring den. För att förtydliga lite här så är Niina (Svartberg) en av mina inspirationskällor. En annan som jag upptäckt är Heléne Lindström. Förra helgen när vi sågs fick jag titta i hennes träningsdagbok.. och min spontana tanke efter det har varit "hur i hela friden ska jag ha en bra plan för min hundträning när jag inte planerar den?"

När jag kom hem letade jag upp min gamla filofax och bestämde att den ska bli min nya träningsbibel. I den ska jag planera vad jag ska göra på träningen/var jag ska träna. Förmodligen blir planeringen en eller max två veckor framöver. 

När jag var på läger hos Mona (Kjernholm) berättade hon om ett utvärderingsformulär som hon använde sig av, ett enkelt word dokument. Mona var generös att dela med sig till mig av detta dokument, så det kommer att användas också. Tack (igen) Mona om du läser detta! Mona är en av mina senaste tillskott som inspirationskällor.

 

Både Heléne och Niina är utbildade inom den menatala biten också. Och Heléne har också en blogg som hon håller väl uppdaterad. Hennes senaste blogg uppdatering skrev hon om mentala mål. Det ska bli min nya utmaning. Det kommer definitivt vara en utmaning och den har redan börjat ;)

 

I går tränade jag Siri och hällande regn. Precis när jag parkerar bilen vid fotbollsplanen börjar det regna, som tur var var jag klädd för den typen av väder och det var bra då jag fick se om hon påverkades av vädret. Jag ställde upp en ruta precis till höger om vår tänkta ingång på plan. Fokusen på träningen blev att ha henne lös. Under en väldigt lång tid har jag haft Siri i koppel då vårt största problem är att hon sprätter i väg i från min sida och det blir oflyt i hela träningen. Fördelen med när det regnar är att ingen annan är ute :) dvs mindre störning.

Vi fick jobba oss igenom vår ingång några gånger och Siri svarade fint på mig, visst sprätte hon i väg men jag såg att hon började tänka på vad det faktiskt var vad jag ville och hur hon skulle göra för att få loss sina belöningar. Det är underbart i hundträningen när man ser att hunden faktiskt jobbar på att förstå. Vi fick till ett jätte härligt fritt följ i regnet. Sen jobbade vi en del kring rutan. Det var ett tag sen sist nu, och resultatet blev att Siri stannade för grunt, precis framför första linjen (bandet). Men efter någar skick och en target som hjälp förstod hon. Vi jobbade också vidare med en av övningarna vi fick tips om i helgen. Extern belöningar, Siri svarade kanon på dem. Jag valde att jobba med stå på avstånd, inför inkallningen. Här hade hon börjat bli lite trött det märktes då när jag lämnade henne på ordet "vänta" glömde hon liksom bort det efter att hon hade skakat av sig lite regn.. Men den där hunden är ju för underbar. Hon har lärt sig övningen.. För när jag backat ut på mitt tänkta avstånd och skulle precis forma munnnen och ropa på henne så gör hon en rivstart och sedan tvärstannar, men ett kanon ställande och tittar på mig som om "det var det där du ville ha eller hur?" Vad annat kunde jag göra än att skratta till min livsglada hund där i regnet. 

 

Ha en toppen söndag :)

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-