Vad är det som gör att burdörren öppnas?

Min vardag med många andras ser ofta ut så att hundarna tas med i bilen, för man ska iväg på någon aktivitet, oftast med hundarna. Man startar åker en bit och antingen kör man en längre sträcka och blinkar sen innan för att stanna. Ibland åker man en kortare sträcka, som jag gjorde i dag, på väg till hundträningen. Jag stannade på ett ställe jag brukar stanna på för att promenera med hundarna. Nu var det ett tag sen jag var just på detta ställe. Allt som oftast när jag stannar till bilen händer det att Keiko sätter sig upp och checkar läget. Siri däremot hon ligger ner tills jag öppnar bagageluckan.. Hon sitter upp med öppen munnen och hennes lång tunga hängandes som en slips.. Just nu har jag lagt jätte mycket fokus på att inte släppa ut hundarna när de liksom är på hugget att komma ut. Jag vill inte att hundarna ska flyga ut ur buren bara för att jag öppnar bur dörrarna. Jag vill att de ska vänta kvar avslappnade. Keiko är den som först reser sig upp när bilen stannar, han är också den som lägger sig ner när jag står och väntar ut hundarna att lägga sig ner.

Det jag gör är att passivt vänta ut dem, jag säger ingenting ber dem inte lägga sig utan bara väntar. Jag vill att de själva ska komma på vad det är som dom behöver göra för att bur dörrarna ska öppnas. Visst jag skulle kunna göra det enkelt för mig och be dem ligga ner, men då tar jag bort chansen för dem att få klura ut själva vad de behöver göra. 

Nu när jag haft kampanj på detta under ca en vecka kopplar de snabbare och snabbare vad de behöver göra. I dag så satte jag på dem båda kopplena och de låg ändå kvar. För det enda sättet att få komma ut ur bilen och göra allt det där roliga i skogen är att vänta tills matte säger att man är välkommen ut ;)

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-