Du är lugn så då är jag också lugn

Förutom mitt egna företags verksamhet jobbar jag även på en konferens och kursgård som heter Almåsa. Det är det perfekta extra jobbet för mig. Det ligger ca 10 minuters resväg från mig, vissa pass jag jobbar kan jag ta med mina hundar, de pass det inte går jobbar jag kortare dagar, man får mycket god lagad mat och sist men inte minst har jag mött väldigt mycket roliga/trevliga människor både gäster men främst jobbar kompisar.

Den senast tiden har vi det börjat lite ny personal och de senaste passen jag har jobbat med dem. Vilket har inneburit att jag automatiskt har blivit den som den nya personalen har frågat om allt och litat på att "jag har koll".

När jag insåg det blev det automatiskt lite stressande för mig. Jag själv är relativt ny på Almåsa och har alltid själv kunnat luta mig mot någon som jag har litat på som har haft full koll. Så helt plötsligt är jag tryggheten för någon, oups..

Under de ca 20 åren jag tidigare arbetat inom restaurang branchen har jag ofta automatiskt hamnat i en ansvarsroll, vilket jag har trivts med alldeles utmärkt. När jag började på Almåsa tänkte jag att jag skulle ligga lite lågt och bara liksom finnas i periferin men såklart visa mig duktig och ambitiös på det jag gör.

 

I går kväll var det dax för jobb på Almåsa igen och vi hade dukat matsalen och förberett i baren för våra gäster. Vi låg i fas helt enkelt. Jag funderade igenom på att jag hade koll på allt och inte missat något, men det kändes som allt var klart. Men bara för att vara helt säker frågar jag en av de relativt nya tjejerna - har vi verkligen koll på allt, det känns som det, vad säger du?- min jobbarkompis tittade på mig och sa -du är lugn så då är jag också lugn-

Då insåg jag (det kom inte som någon nyhet men jag fick mig en påminnelse) hur viktigt det är att den som leder något, en verksamhet, ett företag, en organisation eller "what ever det är" hur viktigt det är att man är lugn för att vinna förtroende. Det var så häftigt upplevelse. Delvis hur min jobbarkompis lagt sånt stort förtroende till mig och vi har "bara" jobbat ihop 4 dagar totalt. Samtidigt som det är lite läskigt för om gästerna inte skulle vara nöjda så blir det jag som får ta smällen, även fast jag officiellt inte var ansvarig så var det ändå så det var.

 

Detta är ju såklart jämförbart med hundvärlden och dess flockkonstruktion. Vi är inte så annorlunda även fast vi kommunicerar så olika.

 

Ha en fin Söndag. Själv ska jag iväg och jobba på Friskis & Svettis.

 

-save the dog-

Bilden ovan är från första gången jag hälsade på Siri och hennes kullsyskon med mamma. Den första tryggheten <3 familjen!
Bilden ovan är från första gången jag hälsade på Siri och hennes kullsyskon med mamma. Den första tryggheten <3 familjen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-