Heldag hos Niina Svartberg

Nr 1 always <3
Nr 1 always <3

Hemma efter en heldag på Olandstraktens BK och träning för Niina. Vi var 4 entusiastiska tjejer som möttes utanför Uppsala dennna ganska råa dimmiga morgon. Själv klev jag upp 04.30 för hinna förbi den värsta trafiken, vilket funkade fint men jag var också på plats 1,5 timme innan utsatt tid. Men det passar mig bra att inte slira in 20 minuter innan, då hinner jag landa. Frukosten intogs i bilen det funka också bra :)

Jag & Siri var 4e kvinna ut och jag hade ingen jätte tydlig och klar plan för dagen men på ett ungefär. Vi inledde vårt första pass med ett fritt följ, eller ja linförighet utan kommendering.. Sen övertalade Niina mig att ta bort kopplet, har man inte hört den förrut.. :) En av mina träningskompisar sen många år tillbaka drog på smilbanden, hon tjatar också alltid om det nämligen.. Anledningen till att jag har kört med koppel ett bra tag är att hon (Siri alltså..) sprätter iväg och det är oftast ganska långt och mindre roligt. Men jag föll för grupptrycket och kopplade loss Siri. Och handen på hjärtat det blev ett mycket bättre fot gående, ganska bra och härlig känsla.

Andra passet bad att få tips kring övningar där jag kan träna på intensitet till att vara lugn och koncentrerad fast inte med moment, i nuläget. Så vi provade att göra en vanlig slät inkallning och sedan gå över till att stå blixtstilla med en godisbit på nosen, fick mycket bra tankar och ideer kring vidare träning på det. Sedan tog vi tag i ett moment som inte fanns med i planeringen från början då jag kände att jag ville klura på det själv.. men ändra sig kan alla, fjärr dirrigering. Jag har bestämt att Siri ska göra hopp skiften, dvs från sitt till stå och hoppa ut, skit snyggt. Jag har sett Mona Kjernholms fjärr och blivit inspirerad.

Efter det var det dax för lunch som intogs i klubbstugan. När vi klev ut sken solen, jippie.

Men tyvärr någon timme senare hittade även regnet till oss.

 

Andra passet efter lunch valde jag att göra en platsliggning med en trygg och lugn hund, som ofta får agera statist hund, lilla Ess, tack Anette! Siri låg väldigt bra och med ett fint lugn i kroppen, ibland kan hon vara så i gasen att hela kroppen vibbrerar, men inte i dag. Det jag funderat på var att jag fastnat lite i det skedet när jag står kvar efter mitt ner ord och sen precis när jag ska lämna henne, så flyttar hon runt hakan en del (jag har henne alltså platsliggning med hakan i backen). Detta har hon pysslat med ett tag och jag har provat att fela ut beteendet, dvs säga "oj så tokigt, nu gör vi om", men det har resulterat till att hennes läggande har blivit långsammare. Hon har alltså inte förstått vad som är tokigt... Det är nog därför jag bara låtit det vara och så har det blivit en vana.. Jag gav själv som förslag att jag bara skulle prova att klappa henne försiktigt på sidan, vilket hade effekt direkt. Skit häftigt! Jag kände mig jätte glad att det gav effekt så snabbt. Sedan tog vi tag i momentet apporterings dirrigering, ja menar kan det bli häftigare för en Filur? springa OCH apportera... Sist jag tränade det momentet så när Cecilia la ut apporterna tar Siri stans största kliv/hopp framåt och blev så gasad.. Jag har funderat ett tag på hur jag ska göra med detta moment och bollat med Heléne Lindström och fått bra råd, men inte hunnit sätta dem i praktiken än. Men som oftast när man ska visa något man har problem med så kommer inte det beteendet fram, Siri stod där så snällt.., men ja hon var laddad. Så hon fick inte gå på någon apport utan bara stå vid konen och bli matad med godis. Det är alltid skönt när man går från sin träningsstund och har en plan för hur man ska jobba vidare med det man just har tränat på.

Sista passet gjorde vi ett fritt följ med kommendering, Siri blev ganska speedad av att någon står och kommenderar oss så vi fick jobba en del fokus och koncentration och göra om och göra rätt. Sen avslutade vi med en länkning med läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Mycket svårt för liten Plur att paketera ihop sig. Detta måste vi lägga lite mer krut på ffa med kommendering.

Länkningen som vi gjorde kändes väl inte som flaggan i topp som sista grej att åka hem med.. Men precis när vi ska skiljas så säger Niina till mig, sista passet jobbade du bäst! Ke?! var min första tanke men efter lite fundering så insåg jag att hon hade verkligen rätt (igen :)), jag jobbade jätte bra med min hund. Nu är det bara att jobba vidare. I november ska jag ner till Heléne igen. Sen hoppas jag komma med på hennes och Dittes (Andersson) Team Top Six kurs, i så fall är den en gång vintern -13, våren -13, hösten -14 och sen vintern -14, ska bli jätte skoj! Sen har vi Niina träning inbokat först i vår igen. Sen hoppas jag åka på nåt bra träningsläger i sommar.

På vägen hem stannade jag till vid en godis affär, som jag alltid spanat på när jag åker från Niina träningen. Men i dag bara skulle jag stanna där, det blev en påse med en massa gott bland godis och sen fyller min goa brorson, William, år i dag så jag köpte lite roliga saker till honom där, som ska postas snarast till en väntade kille <3

Nu stänger vi butiken för i dag! I morgon är det kvällsjobb på Regiondjursjukhuset Bagarmossen sen nalkas 3 lediga dagar, med hundträning, kompis träffar i stan och hemma slapp och ja bilen ska väl vaxas också sägs det, men vi får väl ses om det hinns med.. ;)

Ha de gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-