Munkar, jaktträning & nyfunna vänner

Jag älskar munkar, alla sorter i princip, en gång åt jag nygjorda munkar på en marknad det var himelskt gott. I dag ska jag prova en ny sort med vanlij och choklad glasyr ;)

För övrigt har det varit full rulle den senaste tiden. Men förra veckan hann jag och en kompis åka till Eva och träna jakt. Det som inte började så bra slutade himla bra och vi fick med oss en massa bra verktyg hem att jobba vidare på. I dag på morgonen har vi varit iväg och tränat och Siri var vild och galen som vanligt och jag kände mest *hjälp*. Vi jobbar med enkla basic övningar och jag längtar efter att skicka henne på långa linjetag och svåra sök. Men vi har ett tag kvar och i dag på träning hade jag & Gunilla en bra dialog under träningspasset och pratade om hur vi skulle lägga upp det för Siri. Vi gjorde tre olika övningar och avslutade när det verkligen gick som bäst. Siri vill mer än gärna dra repor med dummin och liksom i lydnaden finns här en mängd olika skolor hur man lär hunden det man vill att den ska göra. Vi har valt att dela upp allting och träna på varje detalj för sig. Vi testade bl a att göra en inkallning när Siri hade dummin i munnen, gick kanon, la även i vissel ljudet för inkallning, två korta visslingar, vilket hon kan sen tidigare. Vi testade också att sätta Siri jag gick en bit la ner dummin och gick sen en bit, korta bitar och sedan en inkallning. Första gången sprang hon så fort så hon inte hann plocka upp dummin utan fick göra en sk tvärglidning för att få med den. Andra gången gick jag lite längre och då sprang hon förbi dummin, hade bråttom att komma till matte. Sen provade vi att korta ner avstånden ännu mer och då fick vi till det alldeles lysande så där så man blir så glad och stolt i sin hund. Keiko fick också gå på lite dummisar, han älskar det. Det är så kul att se honom mitt bland alla retrievers och bara vara så laddad att få bli skickad. Jag stannade en kvar en sväng där vi tränade, ute vid Lida friluftsgård och rastade av hundarna tog en sväng förbi sjön, Siri badade såklart.. Det var en härlig fm helt enkelt.

 

Jag måste bara nämna några korta ord om vänskap. Det är inte alltid lätt, för någon. Jag har haft turen att träffa en person som jag tror kommer att utvecklas till en fin vänskap, det känns verkligen kanon!

 

Nu ska jag äta min munk, för att sedan träna bort den på Friskis om några timmar. Sen är det sista tillfället på massage & stretch kursen i kväll. I vår blir det en ny, se hemsidan för datum!

 

Tjing!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-