Whats in it for me?

I dag har jag jobbat em/kväll på Regiondjursjukhuset Bagarmossen, jag jobbar där som konsult, på rehabavdelningen. Jag har snart varit där i ett år, herrejösses vad tiden springer iväg ibland. Hade turen att inte komma hem försent och då jag fick höra i dag att jag var lite dålig på att uppdatera min blogg tänkte jag att skulle göra just det. Ibland har jag ide torka om vad jag ska skriva. Min önskan är ju att du/de som läser denna blogg ska tycka att det är intressant att läsa det jag skriver om, och kommer tillbaka och läser igen. Jag satt i bilen på väg hem och funderade på vad jag skulle skriva om och helt plötsligt hade jag frasen som är inläggets överskrift "What´s in it for me?"

Tanke med den frasen är att jag tror vi ofta tänker i de banorna, fast att vi inte alltid är medvetna om det. Ska vi göra något vill vi gärna att vi ska få ut något av det. Det kan vara allt ifrån pengar till en glad känsla som skapas av det vi gör. Ett enkelt exempel är ju tex det jobb vi har, frågan är om vi verkligen skulle göra det om det inte gav oss pengar, skulle det vara värt det? Det kanske inte är pengarna i sig vi är ute efter utan att ha en sysselsättning..

En anledning till att hjälpa någon, pengar?
En anledning till att hjälpa någon, pengar?

Men tanken med frasen är ändå hämtad ur en hunds synpunkt. Siri är ett praktexempel på det. När hon var liten och jag hade jobbat kväll på simmet i Haninge och rastade av hundarna innan jag skulle åka hem. Keiko följde med till bilen medans Siri sysslade med andra saker, som typ nosa och undersöka världen. Jag ropade på henne och hon kunde stanna upp och lyfta huvudet och titta på mig och tycktes tänka "Hmm... undra om det inte ger mig mer att stanna här och fortsätta med det jag gör" Så sket hon i mig helt enkelt. För henne var det värt att stanna där i stället för att komma till mig. Det jag gjorde då var att hoppa in i bilen och sakta rulla därifrån.. En av mina kompisar sa till mig att jag inte var klok och nej det kanske jag inte var men jag ville lära Siri att -det är helt ok att du väljer att stanna där, men då åker vi utan dig och du blir själv kvar i natt med minus grader ute (och det fakta att hon hade en bar valp mage gjorde väl inte att oddsen låg på hennes sida) Och nej jag åkte inte ifrån henne, men jag hann inte heller så långt innan hon kom.. 

I ett annat fall tänker jag på att träna lydnad i jämförelsevis med t ex jaktträning.. Nu har jag själv himla tur med Siri som gärna jobbar för att hon tycker det är kul (min tolkning). Men, eftersom min hundar ofta får statuera som exempel får Keiko dra det kortaste strået i dag. När jag tränade honom (förr) var det alltid med väldigt ojämnt resultat, om vinden låg rätt och solen stod på ett visst ställe på himlen gick han kanon men om inte såg han inte vidare munter ut. Han gjorde alltid så gott han kunde även om jag tror att det inte var så att han upplevde att han fick ut något av det, utan han gjorde det för att jag bad honom. Numera däremot när jag plockar ut honom är han som en piaffande unghingst, för att nu ger det honom något att bli vald. När jag öppnar bur dörren och ber just honom komma ut flyger han ut som ett skott, som om han är rädd att jag skulle ändra mig. Och jag tror faktiskt jag skulle kunna träna honom utan godis för han är så glad att jag valde honom, det är hans "in it for me".

Jaktträningen, ja den är ju ny för oss och det är nog först nu som jag börjat träna på den med ett mål och tanke. Men där är det för båda mina hundar så, om man hellre vill använde ordet, självbelönande, för båda två. Särskilt för Siri som älskar att springa och bära. Keiko har också den förkärleken till att bära, fast springa är väl inte hans största intresse. Men jag hoppas att det framgår vad jag menar. Jag tänker inte -Gör för att JAG säger så- jag tänker

-Om du gör det här så får du det här av mig-

 

Nu ska jag gå och sova, i morgon är det kvällsjobb på Almåsa, lördagen är också full av jobb och på söndag har jag föreläsning, -Vad gör jag då min hund drar i kopplet?- Det finns platser kvar men anmälan krävs. Vi börjar kl 12.00 och beräknar att hålla på i ca 2 timmar. Vi ses på Haninge Hundhälsa, Hantverkarvägen 23 C, 136 44 Haninge. Kostar endast 50:-.

Välkommen!

 

-save the dog-

Hundens, ja jag gör det du vill men då vill jag ha en köttbulle :)
Hundens, ja jag gör det du vill men då vill jag ha en köttbulle :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-