Ha inte dåligt samvete..

Siri in the air :) Bilden är tagen av Jenny Eriksson
Siri in the air :) Bilden är tagen av Jenny Eriksson

Sa senast i dag till en hundägare -ha inte dåligt samvete det har ingen blivit lycklig av-

Nu är det just det jag själv har.. Jag har dåligt samvete att det inte blir så mycket hundträning som jag skulle vilja framför allt lydnad. Den har liksom hamnat lite på is.

Att starta ett företag skulle innebära mycket jobb hade jag förstått, men man vet ju aldrig riktigt hur mycket förens man själv står där. Men jag skulle aldrig byta ut det mot någon fast anställning och en säker inkomst men det betyder inte att jag emellanåt är ganska sliten. Och när en ledig stund väl infinner sig är det tusen andra saker man måste proritera och orken att träna har inte funnits, tyvärr..

Siri är lika glad varje gång vi tränar för att inte tala om hur lycklig Keiko blir. Och sist men inte minst hur glad jag blir :)

I fredags var jag ledig och hade en hel del att göra och i det ingick det att träna lydnad. I träningen jobbar jag inte jätte mycket med fokus på själva momenten. Klart jag utför momenten med nogrannhet och tydlighet. Men framför allt har jag lagt mycket fokus att vara tydlig till Siri, det här vill jag ha, det här vill jag inte ha. En sak som hon har jätte svårt för är att efter en belöning (tex en godis bit) gå in i arbetstanke igen, hon vill mer än gärna dra en repa alt tappa mig lite, lyckligtvis blir reporna mindre och mindre, men de finns där fortfarande. Jag tränar också på att hon ska kunna ta tävlingsmässiga belöningar och behålla koncentrationen och fokus på mig. Det kan tyckas att jag har lite tighta ramar med henne, men för närvarande måste jag ha det. Jag kan inte "tappa henne" och jag vill kunna belöna henne även i tävlingssammanhang. Hade en diskussion med en kompis som har liknande problem med sin hund och hon hade fått som förslag att ha hela tävlingsprogramet som ett enda moment. Men jag har fortfarande en dröm att kunna belöna min hund på plan och sen gå in i jobb, vi får se hur det kommer att bli. Jag lägger också mycket fokus på ingångar på plan med mycket olika föremål som ligger och lockar henne att springa fram och ta dem eller bara kolla vad det är. Jag kan gå in från olika håll och kanske bara gå rakt över planen och ut på andra sidan. 

När jag tränade Keiko som mest kunde jag peppa honom en del, det funkar inte riktigt med Siri (behövs inte heller :)) för hon blir för het. Och en sak som jag märkte på passet i fredags var att jag då fick henne att gå som bäst när jag sa mitt start ord -nu är det vi- och gick med raska steg in mot planen, hon har svårare för om jag har en monolog med henne fram till uppställningplatsen jag har sett ut. Visst prat behöver hon lära sig att ta då jag alltid talar om för henne vilket moment vi ska göra nu.

Det känns ändå som om jag har en plan och får nog lov att acceptera att just lydnaden hamnar lite på hyllan. Men efter jul ska jag ta tag i det och prioritera, vi ska på kurs i januari sen har vi en Niina träning inplanerat. 

I morgon blir det i alla fall jaktträning, ska bli jätte skoj!

Ha en fin kväll!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-