Träning i inomhushall

Snälla hundar poserar när mattar fotar :)
Snälla hundar poserar när mattar fotar :)

Man är väl inte riktigt klok ibland. Klockan ringde 05.00 i morse då jag och Cecilia hade bokat inomhushallen i Arninge. Eftersom jag har en bit att åka så försökte jag vara ute i god tid om det skulle vara köer. Det gick på en dryga timme att köra över till norra sidan av stan och jag var där runt tjugo i åtta. Jag känner till området där hallen ligger då jag jobbade i närheten för några år sen. Men det tog ändå en stund att hitta rätt, sen visade det sig att hallen låg på övervåningen, så det var bara att bära upp allt jag ville ha med. På samma plan låg också ett hunddagis. Väldigt bra störningsträning med hundar som lekte och skällde. Siri var väl lite för gasad men uppförde sig helt ok utifrån de förutsättningar med den lilla träning vi gjort. Först körde vi lite i varsin ända av hallen för att känna lite på hundarna. Jag jobbade mest med  fritt följ och raka transporter och enkla transporter. Det var lite svårt för fröken till en början med alla roliga saker att titta på. Siri har lätt att efter en belöning liksom bara fara iväg. Tror det blir en slags överslagshandling för att det krävs så mycket av henne att hålla ihop sig med all sin energi. Ute nu när vi tränat har jag fått riktigt bra respons på att när hennes aktivitet slår över, dvs att hon far iväg resulterar till att jag lägger henne ner, det blir ett -oj oj vad tokigt, ligg ner- Hennes egna beslut om egen aktivitet leder till passivitet. Jag tvekade lite i dag på om jag skulle jobba vidare med just det, men bestämde mig att jag kommer att göra så. I januari åker vi på kurs hos Heléne Lindström och Ditte Andersson och fram tills dess kör vi vidare så så får vi se om de har andra tankar och ideér. Efter en stund körde vi varsitt pass där vi kommenderade varandra. Cecilia och Freja gjorde ett snyggt Z och en snygg och prydlig vittring, det såg riktigt bra ut! Siri fick göra en kort länkning (jag vill mest åt transporterna) först en länkning med ett par steg ff sen ett läggande under gång, efter det några fler steg ff sen ett läggande sen ett ställande. Jag vill gärna kunna belöna min hund, så det syns, med det menar jag att hon blir glad och lite sprallig, men ändå behålla fokus. Jag vet att en del som har heta hundar får vara väldigt försiktiga på plan för att inte "tappa eller släppa upp hunden, för mycket". Jag hoppas att vi inte behöver göra det utan att Siri kan lära sig att justera sin aktivitetsnivå själv. Mot slutet gjorde vi bara transporter med boll belöning..och vem som har sagt att goldisar är mjuka i munnen kan dra nåt gammalt över sig, Siri "råkade" ge mig två mindre blåmärken..  Sen körde vi ett kort eget pass, då fokuserad jag på att få ett kvarsitt när jag kastade apporten samt ingångar med apporten. Det var jätte fina. Jag har jobbat en del med pallen igen, både hemma och lite på jobbet på lunch rasten och de ingångarna fick hon med sig i dag. 

Jag har bokat hallen en kvällstid den 28 december så vi ska hinna hall träna lite innan kursen, som är inomhus första tillfället.

 

Hoppas hinna köra ett till kortare pass i dag, lite fjärr och rutan och en vittring. Skolan här i Tungelsta är både plogad och upplyst. Så i kväll smyger vi oss dit :)

 

Ha en underbar helg!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-