Nya upplägg inför hundträning 2013

Ganska nyligen hemkommen från en helg på landet. Det som skulle vara tänkt som en minisemester blev i stället, säng liggandes sjuk.. Jag lyckade pallra mig upp på torsdagen för att packa och sedan åka till landet, det brukar ta ca 2 timmar att åka men då jag i feberyran missade avfarten från motorvägen tog det aningens längre tid. Men fram kom jag i alla fall.

Under fredagen blev det mest slapp och vila i soffan senare på kvällen åkte jag till Dittes inomhushall, det var där kursen var under helgen, för att träna lite. 

Siri var ganska på men vi lyckades hitta ganska fint fokus. Keiko fick också träna lite och han visade sig från sin bästa sida, som alltid.

 

Vad vi gjorde under kursen låter jag bli att skriva om.. Men jag kan väl säga att det kändes som om jag fick en ny tändning i träningen och har för första gången skrivit ner ett kortsiktigt mål, ca 3 månader fram i tiden och även egna uppgiftsmål samt känslomål.

Kursdeltagarna var ingen med som jag hade träffat förrut men jag tror att vi blir ett bra gäng!

Under kvällen har jag nu suttit och skrivit veckans träningsplanering och passade även på att googla lite i ämnet, hittade lite intressant läsning, b la detta:

"Varför mål?

Mål påverkar oss positivt av flera anledningar. Tydliga mål göra att vi orkar hela vägen fram. Det är mycket lättare att ge upp om man inte riktigt vet vart man är på väg. Om man har ett tydligt mål så ger man det lilla extra. Och det är just det lilla extra som gör att vi uppnår målet.
Målet ger en riktning. Vi lägger energin på rätt saker och målet blir en ledstjärna för vilken riktning vi ska röra oss i. Ett tydligt mål gör dessutom att tänker kreativa tankar kring utveckling och problemlösning."


Texten ovan är skriven av Linda Andkvist 2007

 

I morgon blir första arbetsdagen på min ny gamla arbetsplats Arninge Djurklinik.

 

Allt gott och träna väl!

 

-save the dog-

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-