Garageträning och lammdetaljer

Fotot taget av bästa Lena Kerje. www.kerje.se
Fotot taget av bästa Lena Kerje. www.kerje.se

Vinter och 19 minusgrader, kom igen..

 

Här hemma är vi laddade till tänderna och sugna på hundträning, men i denna iskalla kyla funkar det inte att träna.. ute. 

I dag på dagen hade jag lite jobb inbokat på Haninge Hundhälsa. Efter det svängde jag förbi Ica Maxi för att hämta min beställning, av lammdetaljer som det så tjusigt står på kartongen. Glad i hågen åkte jag sedan vidare till ett parkeringsgarage, ett uppvärmt. Man får parkera gratis i två timmar :) kan det bli bättre? Efter att ha snurrat runt på några våningar i garaget så hittade jag en bra plats. Siri fick träna på transporter och ff samt en kedja och gruppmomenten. Platsen jag hade hittat var så bra för det var gjort som olika rum, fast bara vanliga väggar runt om parkeringsplatserna. Toppen för Siri som behöver tränas på att komma in i ett nytt rum/hall från ett annat rum/hall och sedan fokusera direkt på jobb. Hon gjorde ett väldigt fint ff, trotts att bilar åkte runt i princip hela tiden och människor rörde sig och pratade och helt plötsligt gick högtalaren igång där en röst påminde om att man inte borde lämna värdesaker synliga i bilen. Länkningen var ganska enkel, men i en svår miljö, ett kort ff sedan ett läggande under gång sen ett kort ff och ett ställande under gång. Jag fick också till det bra så det blev boll belöning till följd av plats i grupp och även sitt. Bra träning fört fröken att variera mellan att ha hög och låg intensitet för att sedan göra ett lugnt moment med koncentration och fokus. Jag fick också en del bra tankar kring mig själv, jag fick höra förra helgen att jag pratade tyst med min hund och i sorlet av högtalare, bilar och människor i rörelse försvann min röst helt. Och jag var tvungen att höja rösten och i ett garage innebär det också en del eko vilket innebär att jag hörs väldigt väl, vilket också innebär att folk tittade. Mycket bra träning för mig, Keiko fick göra lite ff samt en del rallylydnads moment, han var så fin, pojken min <3

 

När vi kom hem tog jag tag i lammlådan. Den visade sig innehålla, förutom lammlever/njure/tunga. Ett luftrör samt lungor, lever, hjärta samt allt annat där i mellan, ett halvt djur kan man väl säga. Försökte ta en bild men det var lite svårt då båda hundarna helst ville slita paketet i stycken. De fick sig en del att äta på, mycket nöjda nu. Så nu måste jag, vegetarianen ut i köket och stycka upp köttstycket. En helt vanlig lördag kan man väl säga.

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-