Bra känsla

I måndags morse hade jag och Cecilia bokat tid i Arninges inomhus hall, kl 07.00. Vad gör man inte för sporten. I söndags kväll, tänkte jag varför.. Men väl på plats så kändes det faktiskt ganska skönt. Vi hade varit noggranna att lägga upp en bra plan för vår egen träning och skrivit lappar med vad våra pass skulle innehålla. Vi satte tom klockan på timer, tror aldrig vi har varit så effektiva. 

Cecilia började med en 10 min uppvärmning för att sedan göra en kedja. Freja, Cecilias bc, var laddad, lite för laddad :) Men det såg väldigt fint och stabilt ut. 

När det sen var min tur, valde jag att ha Siri i bilen medan Cecilia körde Freja och när jag gick ner för att hämta henne låg hon och tvärsov. Jag har flera ggr märkt att Siri har lärt sig att känna igen platser och koppla dem till de olika aktiviteterna vi gör där. Därför blev jag lite förvånad att hon låg och sov. När vi gick in i lokalen märkte jag på henne att hon förstod vad som komma skulle. För att inte tala om när hon såg Cecilia och Freja.. Då visste hon definitivt!

 

Vi började med en uppvärmning, som gick väldigt bra. Siri var lite ofokuserad men känslan var ändå bra. Jag hade bestämt att även göra en kedja, en ganska enkel för att hon skulle få lyckas och för min egen skull också såklart. Kedjan bestod av ett kortare fritt följ, ett läggande under gång, en inkallning och en apportering. Vårt fria följ har känts så där under en tid, då Siri har lite svårt för att vara fokuserad och koncentrerad längre stunder, men hon låg fint i position med en bra attityd. Med läggande under gång har jag under en period jobbat med höger armbåge som allt som oftast inte ligger helt nere i golvet/marken. Hon tog min förberedelse bra, vilket också kan vara svårt för henne, då det är såå mycket annat att kolla på. Vi hade en längre transportsträcka till starten av inkallningen och där brast det lite. Just för att hon inte orkar hålla emot sin impulskontroll. Det blev en mindre rusning, vilket innebär att hon springer iväg från min sida för att kolla in något, denna gång var det ett sånt här blått skoskydd som låg under en stol. Då blev det ett avbrott i kedjan då Siri hamnade på paus filten. Paus filten är en gammalt överkast jag släpar runt på, när hon gör en sk rusning leder jag henne till den vilket jag även gjorde när detta hände. Efter en kort stund där gick vi åter till den markerade startplatsen för inkallningen, utan några rusningar. Hon gjorde en bra snygg inkallning med en bra ingång. Just ingångar har vi lagt mycket fokus på på träningen och jag har sett att hon har börjat hajja att hon måste jobba runt hela sin kropp för att hamna rätt. Fokus på apporteringen har handlat om att sitta kvar och vänta på mitt kommando att springa ut och hämta apporten, vilket hon tog bra. 

Min känsla var kanon när vi var klara.

 

Efter träningen gick vi en promenad och pratade om vår träning och jag blev väldigt glad att höra av Cecilia att jag var rak och tydlig i min kommunikation med Siri. Sist vi var hos Niina har jag jobbat mycket på att inte fixa så mycket, tror jag nämnde det i förra blogg inläget att jag lätt blir passiv och då blir det väldigt rörigt.

Jag har tränat mycket själv den sista tiden och det har inte känts 100% ok, men nu inser jag att vi har nog behövt det. Jag har märkt stora förändringar i Siris attityd i träningen, det är mer vi nu än tidigare, men vi har fortfarande en bit kvar. Vet inte helt säkert på vad det beror på om det är att vi tränat mycket själva eller om det handlar om mognad hos Siri. Egentligen spelar det inte så stor roll, mitt mål är att få med dessa förändringar när vi tränar med andra så att det inte bara finns där när vi är själva.

 

Nästa måndag morgon kör vi igen och på tisdag åker jag ner till Heléne Lindström för lite träning och snack det ska bli jätte skoj!

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-