Utveckling..

Det har varit lite torftigt med lydnadsträning under några dagar, men ibland blir det så och det bästa är att bara acceptera det i stunden.

Men i dag var vi en sväng i ridhuset. Jag hade ingen direkt plan för dagen, men följde ändå den tråd jag haft i min träning den senaste tiden.

Siri var ganska laddad, men inte jätte mycket, lagom, ok kanske lite gasig, de e hon iofs alltid..

I dag hade hon stark dragning till skottkärran med hästskit i ena hörnet av ridhuset. Hon tog mina signaler bra. Jag fick bra information av dagens kedja, vi gjorde bla en inkallning med ställande men varje gång (jag hade ställt ut en kon och tanken var att där skulle hon stanna) jag sa kommandot stå var hon mitt i ett skutt, dvs i luften.. Vet inte riktigt hur vi ska hantera den biten, får filura lite på det.

Jag har även byt ett av kommandon jag har haft i kvarlämnandet vid gruppmomenten. Hon börjar greppa det så smått, jag har också hittat ett läge där jag kan få henne att varva ner, dvs hon står och flåsar ganska tungt och är uppspelt och jag kan genom att jag sätter upp handen och säger "schh" då åker tungan in och hon anstränger sig att nästan frysa och bli passiv. Det blir förhoppningsvis något jag kan använda mig av i helhetsträningen, just när vi går från flera spring moment efter varandra till något lugnare moment!

I övrigt har vi en liten annan feeling nu när vi tränar, åt det positiva hållet!

I dag skulle vi egentligen åkt en sväng till Heléne Lindström för lite träning och bra coaching. Men tyvärr var Heléne sjuk så vi får skjuta på det, jag vet i nuläget inte när det blir men jag hoppas på snart. Om inte annat har jag Team Top Six kursen helgen den 6-7/4. Förmodligen hinner vi inte få ihop något innan dess. Satt och googlade lite på YouTube, hittade nedan film på Doubleuse Cloudberry eller Bajazz som han kallas. Han och Siri är från samma kennel. Och jag vet att Trond (husse) har köpt en ny hund av Gunilla, min uppfödare. Spännande  och se vad det blir. Tills dess, håll till godo!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-