Jippie, en snöfri plätt!!

Jag är förmodligen inte den enda som börjar bli aningens trött på denna segdragna vinter.. När ska den ta slut egentligen?

Veckan har som vanligt varit full med jobb men jag har även hunnit varit med Cecilia & Freja i inomhushallen i Arninge + några lydnadspass i ridhuset. Inser vilken tur jag har som får hyra in mig i ett ridhus, det blir så mycket lättare att underhålla träningen då. Carolina som bor på gården är så himla rar och man blir glad varje gång man pratar med henne. I går åkte jag dit för att köra ett kortare pass, med fokus på störning och fritt följ. När jag kom dit var det en fjording i ridhuset, mycket bra störning för Siri. jag slängde även ut lite andra distraktioner för henne. Efter träningen med Cecilia härom dagen har jag funderat en hel del på vårt fotgående. Cecilia sa bra saker som jag verkligen har tänkt på, nu får vi se om min nya plan i fotgåendet kommer att utvecklas som jag tänker mig.

I dag var det jobb på Haninge Hundhälsa. I morse blev jag lite sugen på att träna på uppletande. Jag funderade bara på var jag skulle vara, ville helst hitta en snöfri plats. Så på vägen till jobbet såg jag en lite ö, ute på en åker, som var helt tom på snö. Så efter avslutat jobb och ett simpass för Keiko åkte jag dit. Först knatade vi runt på åkern och jag hittade en liten stubbe att sitta på, medan hundarna roade sig. Jag passade även på att lägga upp en plan för söket. Keiko är van vid att söka föremål, men det var väldigt länge sen vi gjorde det. Siri provade jag med en gång med dummisar.. Det gick väl sådär. Efter att hundarna hade sprungit sig varma så satte jag Siri i bilen och tog med Keiko och vallade av rutan och droppade lite leksaker, som Keiko inte tycktes märka. Han jobbade på fint och tyckte det var jätte skoj. Sedan gick jag för att hämta Siri.. Hon visste mycket väl att något skulle ske, för hon var som en liten unghäst studsande vid min sida på väg till den lilla ön. Döm av min förvåning så samlade hon sig när jag ställde upp och riktade sin blick utåt. Det gick fort, men det gör det alltid när Siri gör något. Vi behöver slipa på att hon ska slå på nosen bara. Men älskar man att springa och apportera, vem har tid att nosa då?? Se filmen nedan ;)

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-