Säger det mer om människan än hunden...

På bilden Siri och syster Jade. Den feta överst är Siri Plur ;)
På bilden Siri och syster Jade. Den feta överst är Siri Plur ;)

Härom dagen mötte jag en hundägare som hade en blandras som var runt 10 år och dessa djurägare var hundens 11 ägare (!!!!!!!!) Och de hade haft den sen den var 6 år..

Säger det mer om människan än om hunden?? För mig, japp!

 

Jag frågade dem om de visste hur det kom sig att hunden haft så många olika ägare. De svarade mig att de trodde att det var för att hunden inte kunde vara ensam själv hemma. Vilket de nuvarande ägarna också hade märkt.

Hur kommer det sig att många hundar agerar/reagerar då de är ensamma själva? De man hör att de gör är biter sönder möbler, sliter sönder kläder, kuddar eller river på väggar och sist men inte minst skäller och stör du grannarna.

Där finns det ju såklart en mängd olika åsikter och ibland hör man att hunden är understimulerad eller uttråkad..

Och jag skulle väl inte skriva detta inlägg om jag inte tänkte berätta om min åsikt ;)

Om hunden tror att den har ansvar för människan kommer den att ta till ovan beskrivna reagerande, i frustration för att den inte kan följa sin ägare hack i häl.

Det beror på att hunden tolkar vårt beteende, gentemot hunden, som om den har som livsuppgift att ta hand om oss. Och vi upplever många gånger att det är så att hunden vill vara med oss för att den gillar oss, mänsklig tolkning utifrån hur en människa beter sig. Men för en hund, något helt annat. Vi tycker det är gulligt att hunden vill följa med oss in på toa eller att den troget sitter utanför och väntar när vi väl kommer ut. Jag ser/hör en hund som jobbar med att ta hand om sin ägare 24/7. Den kan "bara" koppla av då hela familjen är samlad i soffan och gud nåde den som reser sig då, påt igen för hunden..

 

Jag vet att det finns de som tycker att det jag skriver är uppåt väggarna, det är helt ok. Jag tyckte också det en gång i tiden.

 

Även fast jag lever enligt den metoden jag gör betyder det inte att mina hundar är exemplariska eller att jag är det. Detta är en pågående process, hela tiden.

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-