Vad jag egentligen vill..

Vilket urtråkigt väder, blir man trött eller?? I går hade vi strålande sol och riktigt varmt för att vakna upp till störtregn som blåser från alla håll. Blä!

Tur då att jag har ridhuset att åka till för att träna!

I dag har jag var jag varit hemma på fm och laddat för sista kurstillfället på photoshop kursen.. Redan förra måndagen skrek hela mitt inre att få slippa gå. Men jag tvingade mig själv att gå, jag har ju faktiskt betalat för kursen. Här för en stund sen när jag duschade av hundarna så slog tanken mig, näe jag vill inte i dag heller, urk. Jo Lotta du måste ändrade jag mig sen till.. Sen slog tanken mig, varför ska jag gå? Jag vill ju inte, är jag inte vuxen, jo, så Lotta du slipper gå! YES!! Knasig man är ibland, men skönt när man kommer överens med sig själv till slut ;)

 

Träningen för Siri i dag bestod nästan bara av impulskontrollsträning (undra om det verkligen är ett ord..) Mycket jobbig träning för Siri och mig också för jag måste vara så alert och beredd på hennes eventuella agerande. Men å andra sidan kom jag på många luriga övningar. Siri har mycket svårt att kontrollera sina impulser.. Men i dag gjorde vi bl a en följaövning med favvo bollen viftandes precis framför nosen (som man inte får ta..) och hon var så fixerad på den, grep den tom flera ggr. Jag hade även slängt ut andra leksaker runt om oss (som man heller inte fick ta). Så när hon trodde hon skulle få bollen skickade jag henne på en annan leksak som jag hade slängt ut. Jag tror hon börjar förstå vad träningen går ut på. Vi tränade även på att ändra om min belöning i ff, lite idéer som jag knyckt från Heléne. Belöna henne mer i stillhet. Förut har hon fått gått runt och hämtat belöningen på höger sidan, men nu vill jag belöna i steget, vilket innebär att hon bara ska frysa i rörelsen så för jag min godis hand mot henne, men hon vill gärna sätta sig ner, jag vill att hon ska stå. Så fokusen ligger på att få henne att förstå att hon ska stå, när jag står mitt i ett steg och när fötterna är i hop, då ska man sitta ner. Sen fick hon en paus i bilen så fick Keiko komma in och träna lite. Han ska ju tävla den 10/5 på Haninge bk ska bli skoj. Då hoppas jag vi får ok poäng så vi blir uppflyttade till nästa klass, minns inte ens vad den heter nu.. Men det är alltså rallylydnad :)

Efter pausen fick Siri komma in och göra en kedja. Kedjan var ganska kort men hade en liten klurighet. Först ett ganska kort ff, som bestod av en raksträcka, vänster om halt, sakta marsch, en helt om, vanlig marsch, en vänster om halt, sen en rak sträcka till en kon där det låg en trä apport. Där vände jag upp och gjorde helt om halt. Så fick hon sin belöning, som är samma som är tanken att ta med in i tävling sen, det är tummen upp så står jag bara helt still. Tänkte att det räcker väl med om en av oss hoppar runt(Siri.. studsar kring mig för den där tummen) Sen var tanken att ge henne info om nästa moment, som var liggande under gång. Min förberedelse där är att sakta backa bakåt och samtidigt säga "nu är det ligg". Detta är jätte svårt för henne att ta, hon är alldeles sprättig av "belöningen/uppmuntran" och jag backar bakåt förbi apporten som ligger utlagd, så ska hon samtidigt ta in den information jag ger om nästa moment... Oj oj det är sååå svårt. Hon tog den dock bra vilket gjorde mig glatt förvånad! Sen gick vi till apporten efter att den var kastad slängde jag ur mig lite andra ord än just apport, typ ridhus, chokladkaka osv.. Hon satt kvar utan att lätta på rumpan. Gjorde en fin apport, sen stod jag lite för nära konen vilket innebär att ingången blev tokig då jag upptäckte det och flyttade på mig lite för sent. Efter detta fick hon göra ett kort ff, som bara bestod av en raksträcka, hon har otroligt svårt att hitta sin position då, efter en spring moment.. Summa summarum gick det bra. Vi har haft bättre pass och sämre.

Nu ska båda hundarna få sig en ordentlig massage och jag ska färga över mina silvergrå strån i pannan. Tjing!

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-