Fara?

I morse bestämde jag mig för att promenera lite på motionsslingan vi har där jag bor. Med tanke på all snö som har hängt kvar så länge så har det legat så mycket snö kvar där, men nu äntligen var det nästan snöfritt.

Jag brukar svara på mail en del på morgon promenaden (via mobilen), vilket även var fallet denna morgon. Så jag stannade till, just på den platsen bilden är tagen från. Hundarna stannade också, Keiko var lös och jag skulle precis till och släppa Siri. Det är ganska ofta man inte är helt själv när man promenerar runt denna motionslinga och man vet ju aldrig vad som lurar bakom hörnet.

När jag står där på den lilla kullen och är precis på väg att börja gå.. Så vips står det en lös hund precis efter kurvan, helt själv. Ogillar sånt, men brukar snabbt försöka bedöma vad intentionen, hos hunden jag möter, är. Är den att komma fram till oss? Och med vilken attityd, slåss eller bara visa sig vänlig? Jag var ganska glad att Siri var kopplad än, för hon hade nog kunnat sprungit fram (av den anledningen hade hon fortfarande koppel på sig..). Keiko litar jag på till 100% (av den anledningen var han lös :)). Hunden vi mötte började skälla och springa lite mot oss. Jag och Siri stod bakom Keiko så jag började backa och ropade på Keiko som hade börjat resa lite ragg och skickat ut signaler till den andra hunden att "du det är inte vidare lämpligt att du kommer fram till mig". Han skulle aldrig göra den andra hunden illa, om han inte själv behövde försvara sig såklart. Sen kom han lommandes till mig och vid det här laget kom det en matte, men tre hundar till, tack för det och som tur var hade hon dem kopplade. Men i och med att matte kom, började den lösa hunden springa mer mot oss. Dessutom pratade matte i mobilen samtidigt som hon ropade på sin vovve. Keiko kom lommandes mot mig när han insåg att han attacken var avblåst. Jag valde att kliva åt sidan i skogen för att släppa förbi kvinnan med sina skällande vovvar. Mina var så snällt vid min sida. Samtidigt som kvinnan passerade mig gjorde hon små Cesar ljud (ja jag brukar kalla dessa pschh ljud för det) hundarna fortsatte att skälla så kvinnan säger till mig, "i bland skulle man hoppas att de förstod sitt eget bästa". Det kan ju tolkas på olika sätt, men nämnde jag att hon hade 4 stycken chihuahuor? Hon trodde kanske att i mina hundars ögon var de små munsbitar.. Inte vet jag, men glad var jag ändå att det var små hundar, förutfattade mening? Ja tyvärr ;)

 

Resten av dagen är blank i almanackan, skönt. Men väl finns det saker att göra. Lite jobb blir det. Städning, tvättning, hundträning och så ska Keiko få lite massage. I övrigt njuter vi av vår värmen!

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-