Tålamod, humor och varma kläder!

Bilden är tagen av Jenny Eriksson tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen av Jenny Eriksson tagen vid ett annat tillfälle.

Efter jobb både på Friskis & Svettis och hemma bestämde jag mig för att träna lite dummie träning med hundarna. Eftersom vi har mycket fina ängar och fält precis där vi bor behövde jag heller inte åka iväg, vilket kändes skönt!

Jag har inte tränat något nu under vintern eller jo det jag gjort är att ha tagit med dummisar ut på promenader, droppat dem lite runt i kring hemma. Utan att hundarna (läs Siri) fått ta dem. Jag började med Siri och en markering. Sist, i höstas, vi körde gjorde hon jobbet kanon fint och det kände kanon! Jag la dummin på marken och gick iväg en bit. Vände upp och gjorde mig redo att skicka bomben, Siri, som satt bredvid mig for iväg, på mitt kommando, som en oljad blixt ut mot dummin, tog den och ---------------------------------drog.. Jag såg vad som var på väg att hända sekunden innan det hände, men det var som att försöka stoppa ett skenande tåg. Så jag vände henne ryggen med minnet av en berättelse jag hörde härom dagen, om Siris moster. Mostern skulle ut och hämta en dummie i vattnet men envisades att gå upp på en flyt ö och söka. Henne gick inte heller att få in så den föraren struntade i henne, historien gick så att mostern sökte i 6 timmar och föraren läste en bok... Så med det i minnet drog jag en djup suck och vände ansiktet mot solen och tänkte "jag älskar den där hunden, glöm inte det". Hon drog repor runt bakom mig och vid några tillfällen sprang hon förbi mig, jag vände henne ryggen hela tiden. 

Jag gillar att tänka i träningstankar att hunden själv ska komma på vad vi vill göra och vad som krävs av den och det kan ta lite tid, tålamod och varma kläder.. Flera ggr hörde jag hur hon la sig bakom mig, jag antar att hon väntade på något drag från mig, när de inte kom hörde jag hur hon började rulla sig, drog några repor för att sedan landa bakom mig igen. Jag började bli ganska beredd på att detta skulle ta sin tid och tänkte att nu får jag ta mig tusan inte ge upp. Efter 30 minuter dyker Siri upp framför mig och bjuder mig dummin, vid det här laget hade ryggen börja ge sig tillkänna så ingen blev gladare än jag.

Sen gjorde vi 3-4 skick till som gick helt smärtfritt. Sen ställde jag Siri och la ut en dummie på hennes högra resp vänstra sida. Detta påminner en del om apporteringsdirrigering i lydnadsträningen vilket vi har gjort många ggr, så jag tänkte klart hon grejar det. Hon gick rakt ut då jag skickade henne åt vänster, för att sen i farten (nästan) dumpa den hos mig för att springa ut till högra dummin och påbörja ett nytt ärevarv.. Tålamod, tålamod.. Denna gången varade det inte i 30 minuter utan snarare 30 sekunder, då hon insåg att det kanske inte är så skoj och kuta runt här själv. Tack för det! Vi testade igen och hon grejade det kanon. Vid det här laget kände jag mig ganska nöjd, jag hade inte fått en massa skick men väl viktig information, hoppas jag. Nu håller jag tummarna att min plan håller. Efter Siri fick även Keiko komma ut och apportera, han fullkomligt älskar det, gubben. Nu sover de så söt båda. Så nu är det dax för soffläge. Morgondagen bjuder på hästloppis där jag ska hålla en liten föreläsning där, sen ska jag iväg på en grej som jag håller hemlig ett tag till ;) på kvällen blir det jobb på Friskis, sista dagen såå skönt att få loss en hel helg!

 

Allt gott!

 

-save the dog-

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-