Mini semester

Även en äldre man kan hoppa efter leksaker.
Även en äldre man kan hoppa efter leksaker.

I tisdags fm gav jag mig iväg mot Östergötland. Alla djuren var med, Sessan (min katt) fick dock bo hos mamma, som bor i Nyköping. Efter ett snabbt stop där drog jag och hundarna vidare till Norrköping där vi uträttade lite ärenden. 

Tacka vet jag gps, har en i mobilen, tack vare den hittade jag både till storhandel och systembolaget. Sen tog mig gps vidare till Sommarro och min kompis Marie Söderström. Marie och jag träffas inte så ofta, delvis för avståndet och sen har vi båda ganska späckade scheman. Marie bor i ett helt underbart hus med fantastiska omgivningar, precis vid sjön Roxen. På tisdag kvällen när jag kom tog vi en promenad med hundarna. Jag som trodde Siri hade påbörjat sitt livs andra löp har för någon vecka sen, trodde jag hade blivit lite lurad då jag inte har trott att det hade kommit igång.. Maries boxer hanne, som dessutom hunnit para 2 ggr i sitt liv, visade tydliga tecken på att det visst var något på gång. Keiko har ju också vandrat lite kring henne, men i övrigt syns det inget på henne. Neo, som Marie boxer heter uppvaktade, eller försökte, uppvakta henne. Siri var mest förvirrad. Sent om sider kom vi igång och lagade middag och drack ett gott rosévin. Sen satt vi och pratade om allt möjligt till midnatt. Marie är en idrottare, det har jag alltid vetat om, men aldrig riktigt hur duktig hon var när hon låg på topp. Hon har tagit 20 individuella SM gul och 8 i lagtävlingar. Hon har vunnit Stockholm Marathon tre gånger och kom tvåa två gånger och trea en gång. Snacka om meriter!! Marie och jag träffades första gången när gick min Friskvårdskonsulentutbildning och när arbetet med böckerna, hon och Anna Holmgren skrivit, kom igång. Hon har även varit här uppe i Stockholm och haft kurser i mitt företags regi.

På onsdag morgon drog Marie iväg på sökträning och jag och hundarna blev själva kvar på Sommarro. Vi hade en underbar fm. Jag hann röja ur bilen, träna både Siri och Keiko och inta en god lunch i solen, med sällskap av Maries katt. Fram på em drog jag vidare till Maspelösa och hundträning för Heléne Lindström. Vi har länge försökt få ihop en tid och nu var det äntligen dax. Heléne har hunnit se oss, mig och Siri, en del nu och hade en klar bild över vad vi skulle lägga fokus på och jag kunde inte annat än hålla med henne. Jag tycker inte hundträning bara ska vara praktisk träning utan även diskussioner och det var precis det vi gjorde. Jag har påbörjat det spår, lite, som vi fortsatte med igår. Jag hade en riktigt bra känsla i kroppen, för att jag har äntligen bestämt mig vilken linje jag ska köra på med henne. För utom att det bjöds på strålande sol så var det en toppen bra eftermiddag. Heléne är alltid så positiv och glad och har en underbar personlighet. Sen inte att förglömma så har hon en hund, Tarsan, som påminner en hel del om Siri. Nu träffas aldrig våra hundar när jag är där, finns ingen anledning. Men jag kan tänka mig dem två ihop...ojoj, vilka upptåg. De skulle nog erövra världen, skulle de tro iallafall.

När klockan närmade sig 18 körde jag mot Nyköping för att sedan dra vidare hemåt. De sista milen var plågsamma, jag var såå trött att jag nästan trodde att jag skulle somna vid ratten.

Mycket nöjd med denna minisemester så längtar jag redan tillbaka ner till Östergötland och det blir en del besök i sommar. Nu är det bara två arbetsdagar kvar på denna vecka och inget jobb i helgen. Plugga är det som står på schemat.

 

Allt gott!

 

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-