Träna hund och träna sig själv

Denna underbara bild är såklart tagen av Lena Kerje
Denna underbara bild är såklart tagen av Lena Kerje

Jag lägger ner ganska mycket tid på att träna mina hundar, då menar jag lydnadsträning, rallylydnad eller jaktträning. Lägger mindre tid på att träna mig själv.. Och då menar jag inte att träna på gym, springa eller gå på annan form av fysträning. En sak som jag verkligen vill lära mig det är att inte låta andra människor påverka mina beslut eller känsla. För att förklara ger jag ett exempel. Du sitter i bilköer, ganska vanligt när man bor i Stockholm, filen du kör i går väldigt långsamt och du har krupit fram med bilen de senaste 10 minutrarna.. Så närmar du äntligen dig slutet på filen/påfarten, så kommer det en bilist som glidit förbi hela denna långa kön och "tränger" sig in framför dig.. Irritationen kommer ofta, för mig i alla fall, som ett brev på posten, sen kan jag känna mig små irriterad en längre stund efteråt.  Men det som skett är att jag har låtit en annan människa påverka mig att bli irriterad när jag i stället kan välja att vara glad och förhoppningsvis få andra människor att också bli glada, som ringar på vattnet. Och slutmålet är ju att må bättre, känna sig nöjd. För vi kan faktiskt påverka det själva. I bland innefattar det en del tråkiga beslut. Sådana har vi nog alla gjort..
De som känner mig vet att jag är väldigt keen i citat, kolla bara in min hemsida, den vimlar av citat :) Jag gillar ockå kortare berättelser med en under mening..
Så därför på förekommen anledning kommer här en historia som är en av mina favoriter: 
 
"Två munkar som var på vandring kom till en flod där de mötte en ung kvinna. Hon var rädd för strömmen och frågade om de kunde bära henne över. En av munkarna tvekade men den andre tog genast upp henne på sina axlar och bar henne över vattnet och satte ner henne på den andra stranden. Hon tackade honom och försvann.

De båda munkarna fortsatte sin väg, den ena grubblande och förströdd. Han kunde inte hålla tyst och han sade: "Broder, vår andliga träning säger oss att undvika varje kontakt med kvinnor, men du tog upp en på dina axlar och bar henne!"

"Broder", svarade den andre munken, "jag satte ner henne på den nadra sidan, men du fortfarande bär på henne".

Varför låta sig påverkas, jag vet det är svårt, men träning ger färdighet.

För övrigt är vi lediga från jobb i dag, så hundsim och jaktträning står på schemat!

Allt gott!

-save the dog-

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-