Vegetarianen har handlat

För en herrans massa år sen när jag var barn och var på ridläger träffade jag en tjej som var vegetarian. Hon berättade hemska historier om hur djur behandlades, hennes mamma jobbade dessutom på djurens rätt. Jag for hem och sa till min mamma att jag skulle bli vegetarian, detta utan att ha en aning om vad det innebar. Jag tror denna period varade några dagar, sen föll jag i köttfällan igen. Helt enkelt för att jag saknade mammas tjälknöl.. Så mycket var de värt..
Men så när jag började jobba inom restaurang tyckte jag att jag åt så mycket kött hemma så jag bad att alltid få fisk på jobbet och vips så kallade jag mig vegetarian, fast jag åt leverpastej på frukost mackan. En av kockarna på jobbet påpekade det för mig när jag bad att få vegetarisk mat till lunch.. Sen började jag på Kulturama och hade en klasskompis som var vegetarian, trots att jag hade svårt att sluta äta kyckling bestämde jag mig för att sluta äta kött. Fisk behöll jag dock i kosten. Nu var det över 10 år sen jag åt kött. Men för det har jag inget problem att hantera kött, då tycker jag maskar och larver är äckligare.
Sen många år tillbaka har jag gett färskfoder till hundarna och numera köper jag köttkorvar (Emmzo) och tillsätter vitaminer och mineraler (Standardts). På Facebook är jag med i olika grupper med hundägare som Barfar (Biologiskt anpassad föda) sina hundar. Genom de övriga medlemmar som är med i dessa grupper har jag förstått att City Gross i Kungens Kurva har ett stort utbud av bra hundmat. Så i dag när jag varit på en föreläsning på Södra Djursjukhuset tog jag en sväng förbi City Gross på vägen hem. Hallelulja va grejer de hade! Jag köpte med lammben, kotlettrens, flatbones, biffsenor, köttben och oxhjärta, fyllde en hel papperskasse. Till mig själv köpte jag en glass och våtservetter att ha i bilen :)
Väl hemma blev hundarna glatt överaskade när jag släpade in papperskassen med kött. 

När Siri var mindre åt hon inte alltid upp sin mat. Jag tyckte det var lite jobbigt men tog tag i det en dag så problemet löste sig. Hon har inte heller uppskattat att få ett färskt köttstycke, ursäkta (!!!), i munnen. Keiko har smaskat i sig hennes delar glatt. Har köttet varit kokt däremot har hon gärna tagit det, för att inte nämna grönsaker, alla sorter, har hon glupskt ätit. Hon har nog missat lite att hon är köttätare.. Men nu sen en tid tillbaka, jojo hon är värre än Keiko och han är glupsk. Mat har fått ett större värde. Så nu för en stund sen när stod och paketerade allt kött fick såklart hundarna smakbitar. Jag trodde Keikos ögon, se nedan, skulle ploppa ut ur huvudet. Kan väl sammanfatta att min shoppingtur av kött var lyckad.

Allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-