Förväntningar/beräftelse

Kan inte låta bli att uppdatera bloggen när tid finns.. Även fast planen var att bara vara denna vecka, ja ja :) Nu är vi på landet i alla fall, med landet menar jag min pappas sommarställe, min oas, jag njuter av att vara här!
I går hade vi en skön och stillsam dag, då regnet vräkte ner. Först på em lättade regnet och vi gav oss iväg på en långpromenad och upptäckte massor av nya promenad vägar och stötte bla på en räv, hittade en fin gul kantarell, mötte kossor, plockade smultron och badade. Hann även med att träna båda hundarna ett ganska kort pass. Keiko ska ju tävla nästa vecka och jag kan inte skyltarna i den nya klassen... Vi tävlar i rallylydnad och är numera uppflyttade till fortsättningsklass, spännande.
Nu verkar äntligen solen komma så vi ska snart ut igen och upptäcka nya vägar och gå och bada, ja hundarna i alla fall. Jag är fortfarande förkyld, fast på bättringsvägen, och vill inte att skräpet kommer tillbaka.
Jag går ofta och funderar på vad jag skulle kunna blogga om och dagens ämne känns högaktuellt, både ur hundträningsperspektiv och ur människoperspektiv, fast på helt olika sätt..
 När jag tränar mina hundar vill jag att de ska ha en förväntan på vad som komma skall, inte bara en förväntan på en eventuellt kommande belöning utan också på vad vi ska hitta på för roligt moment/övning/tricks eller vad vi nu ska kalla det för. Lite som -vad ska tanten hitta på nu då-. Jag vill gärna se "det" i deras ögon och när vi tillsammans gör det vi ska på rätt sätt så kommer det en bekräftelse, från mig iform av en belöning, på att -det var det här tanten ville att du skulle göra- och ett -ahaaaa- hos mina hundar -jag förstår, häftigt-. Utan den glöden saknas något i hela träningen.
I lydnaden har jag ett ord ofta i kombo med en rörelse för att informera Siri om att -detta är nästa moment-, så hon vet vad hon skall göra, minnesbilden påminner henne om vilket moment som kommer härnäst. Så när väl kommandot väl kommer ska hon kunna utföra momentet utan att behöva tänka. I rallyn fungerar inte det eftersom man hela tiden följer en bana och har inga naturliga pauser mellan momenten.
Därför gillar jag förväntan och bekräftelse i min hundträning. Anser att det är en bra grund till lyckad träning.
Men då till det andra perspektivet, människan. Ofta har vi en förväntan på andra människor, som vi är i relation med, antingen som vänner eller släkt eller partner. Vad har vi då för förväntan på dessa människor runt oss, utifrån min erfarenhet, en ganska hög förväntan och ett enormt bekräftelsebehov och det är väl egentligen inge fel i det, eller är de det? Det stora problemet är oftast att den människan som vi har dessa behov utav inte har en aning om det. Reslutatet blir att vi istället blir besvikna på dem, för att de inte lever upp till den förväntan vi har på dem, för de har ingen aning om att vi går omkring och förväntar oss en massa saker av dem inte heller att vi önskar deras bekräftelse på what ever det kan vara. Och reslutatet blir så fel. Frågan jag ställer mig, varför har vi så stora förväntningar på andra människor? Och jag vet faktiskt inte varifrån det kommer. Det finns säkert dem som aldrig haft någon förväntan på en annan människa, jag är inte en av dem. Men jag har börjat fundera på om det verkligen är så bra att gå runt och förvänta sig en massa saker eller om det kanske inte är dax att kunna börja bekräfta sig själv, känns mer ekonomiskt så ;)
Något jag börjat jobba med ofta så fortsättning följer :)

I morgon börjar sommarlägret för Heléne Lindström och Ditte Andersson, känns så skoj. Har en stor förväntan ;)

Allt gott och hoppas solen lyser på dig!

-save the dog-

Positiv förväntan av Embla som jag mötte förra året som läger hos Mona Kjernholm, Embla ägs av  Annetts Bonderup Olsen som bor på Bornholm, Danmark
Positiv förväntan av Embla som jag mötte förra året som läger hos Mona Kjernholm, Embla ägs av Annetts Bonderup Olsen som bor på Bornholm, Danmark

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-