Sommarläger

Så har redan en ny arbetsvecka kommit till ända. Förra helgen var Siri och jag på sommarläger hos Heléne Lindström och Ditte Andersson.
Vi träffades på fredags em och det var en ganska blandad kompott av hundar, eller ja kort och gott kan man väl säga att det var border collies, aussisar och retrievers. Representanter från retrieverna var jag med Siri och en flatte och en jaktlabbe. På fredagen hade Heléne och Ditte gjort en bana vi skulle följa, eftersom jag varit med om deras banor förut hade vi det lite förspänt. Siri skötte sig överförväntan och jobbade på mycket bra, även jag faktiskt, skötte mig alltså ;) Lördagen hotade med regn så vi började ute med praktisk träning. Vi var totalt 12 deltagare så blev vi indelade i två grupper. Lördagen hamnade jag i Dittes grupp. Alla hade 15 minuter var att välja vad man ville jobba med. Jag valde att börja med att lägga fokus på följsamhet och frittfölj. Jag har klurat lite på vårat ff (fritt följ) eftersom det har känts lite tråkigt. Jag har varit lite feg med belöningar eftersom Siri lätt blir lite för het om jag belönar med lek och kamp. Jag har valt att börja belöna henne med boll, fast på lite annorlunda sätt, hon får sätta sig och sedan får hon bollen av mig, men måste sitta kvar sen sätter jag mig på huk och med röst och klappar talar om för henne hur bra hon är (fast det vet hon i och för sig redan..) Jag har också försökt att släppa loss lite, om jag får uttrycka mig så, med det menar jag att jag varvar med att ha henne i fotposition samt att gå nos mot näsa, kort och gott jag backar och hon följer mig. Jag fick fina ord från Ditte och hon tyckte att jag och Siri jobbade på bra. Kan inte understryka nog hur skönt det är att träna för någon som jag trivs så himla bra med, jag har verkligen hitta hem när det gäller både Ditte och Heléne. Efter lunch la vi fokus på fjärr. Siri har alldeles för mycket framåt tänk, inte så förvånad iofs. Jag har försökt på många sätt att lära henne backa men hon bara sätter sig och min fantasi tog slut helt enkelt. Men det gjorde inte Dittes ideér :) Vi har nu börjat att lära Siri backa uppför en trappa. En genialisk idé, inte bara ur perspektivet backa för hon får svårt att sitta då, utan också ur fystränings synpunkt. Vi jobbar på med det och så småningom är tanken att hon ska kunna backa flera steg upp för en trappa, det kommer på film :) Senare på em hade vi lite teori. Jag gillar det med tjejerna att det är en del prat och tankar också. Heléne som är utbildad inom mentalträning pratade om uppgiftsmål, dvs vad har jag för uppgiftsmål, vi är ju ett ekipage, hunden har uppgifter och det har jag med. Så nu så, fick med mig mycket bra från den föreläsningen. Tillägas bör att jag har hört detta om uppgiftsmål tidigare, men aldrig tagit till mig något om det tidigare, hm undra varför?
Söndagen fick min grupp träna för Heléne. Jag började med att få tips och tankar och idéer om att jobba med att varva mellan hög intensiv aktivitet och låg intensiv aktivitet, tanken är att i framtiden kunna genom ett kommando handtecken/rörelse kunna hjälpa Siri att landa efter ett spring moment inför ett lugnare moment. Träningen gick inte ut på att göra dessa moment utan göra enkla övningar, belöna dem ganska högt, med kamp, lek och spring för att sen bryta och helst att Siri lägger sig frivilligt. Jag började fundera på vilka ord jag kunde använda mig utav och fick en bra idé från en av tjejerna, on och off kommer det att bli. Så det spinner i vidare på. För Siri att gå från ett lugnt moment till ett intensivt moment kommer aldrig vara ett problem däremot. Det jag gillar STARKT med Heléne och Ditte är att när man tar upp moment man vill ha hjälp med så är tipsen man får inte alltid kopplade till att man gör övningar som är som momenten och att de är så otroligt peppande och väldigt trevliga. Jag har ju turen att få träffa dem igen i slutet på juli, lyllos mig :) På em ville jag lägga min tid på fritt följ, fick bra tips när det gäller starter, så otroligt viktiga faktiskt och så bortglömda. Våra har inte varit bortglömda de har varit obefintliga :) Men nu så.. Belöning med boll under armhålan och med Siri i koppel, för att hon inte ska dra iväg för långa repor. Sen ska vi nu ett tag framöver starta med en vänstersväng, för att få bak henne lite. Jag har också bytt belöningspunkt i ff och fick med mig lite nya tankar. Så nu börjar ff kännas lite häftigt igen. Jag gillar egentligen det momentet ganska mycket och har också en väldigt klar bild av hur jag vill att det ska se ut. Lite på gränsen till explosion, nej men skämt å sido jag vill att det ska vara flaschigt :) och roligt att se på och kännas häftigt inte något jag bara måste ta mig igenom.

Nedan är lite blandade bilder från helgen, enjoy! Bilderna på mig och Siri är tagna av Kajsa Fagerström.
Nu tar vi fredag kväll!

Allt gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-