Vad innehåller din hunds torrfoder?

Har man läst min blogg regelbundet så har man säkert förstått att jag ger mina hundar färskfoder. På detta sätt har jag full koll exakt på vad de får i sig. Vet du vad din hunds mat innehåller och vet du vad ingredienserna är för något?
Det finns ju mängder med olika märken av torrfoder och varje märke har en uppsjö av olika sorters torrfoder, och tycker man färskfoder är en djungel så skulle jag nog säga att torrfoder är en ännu värre djungel. Ger man torrfoder och förlitar man sig på att de stora tillverkarna gör "rätt" typ av mat till hunden.. då är man ute och cyklar.. Har tittat runt lite på nätet och jag har gått foder kurs för några av de större foder företagen. Tittar man på innehållet så kommer här en rad av de olika ingredienserna, lite enklare förklaringar inom parentes):

 • Chickory rot (?)
 • Organiska alger
 • Choline Chloride (salt)
 • Fänkål
 • Korn
 • Majsmjöl
 • Majsgroddar
 • Myntablad
 • Kamomillblommor
 • Bryggerijäst
 • Betfibrer (socker)
 • Torkad fjäderfäprotein
 • Potatisflingor
 • Cellulosa (trä)
 • Pumpa
 • Tranbär
 • Vetemjöl
 • Sillmjöl
 • Bockhornklöver
 • Sojaolja
 • Mannan oligosakkarider (socker)
 • Svarta Vinbär

Jag skulle kunna fortsätta men hoppar det, utan har också kollat på vilka typer av foder det finns och vilka de vänder sig till:
 • Allergiska hundar
 • Allergiska små hundar
 • Allergiska hundar
 • Allergiska hundar kaloriesnål
 • Skin variant
 • Skin variant för liten
 • Skin variamt för junior liten 
 • Magfoder med lite fett/vanligt/ ung hund
 • Urinsten
 • Urinsten låg fetthalt
 • Leverproblem
 • Hjärtproblem
 • Tandfoder
 • Foder för uttorkad djur
 • Konvalecense foder
 • Foder för hundar som behöver bli lugan
 • Bantningsfoder
 • Behålla vikten foder
 • Kastrerad hund
 • Kastrerad vuxen, liten hund
 • Kastrerad stor, vuxen hund
 • Kastrerad ung hund
 • Kastrerad ung hund, modell stor hund
 • Kastrerad vuxen hund, modell stor hund
 • Valpfoder
 • Vuxen, modell liten hund
 • Småhundar, tikar
Känns lönlöst att fortsätta.. Do I make my point? Vi som jobbar med Amichien Bonding säger ofta - it´s a dog it is as simple as that-

Jag vet också att ett större foder företag har gjort ett torrfoder för hundar som aldrig går ut, utan gör sina behov inne. Detta foder företag säger också att just det torrfoder säljs inte i Sverige, precis som om det skulle vara ok då??
Många säger också till mig, men tar det inte tid att fixa maten? Är det inte krångligt? Jag har ingen frys?
Jag ska börja svara -Nej det tar inte så mycket mer tid än allt annat här i livet. Hur menar du krångligt, på vilket sätt? Men köp en frys då!
Torrfoder är tillverkat för att göra det lite lättare för hundägaren och priset betalar våra djur. Det finns mängder med erfarna människor som kan hjälpa till att sätta ihop en meny till den som vill börja med färskfoder. Det finns också färskfoder som är sk helfoder, man kan kanske börja där. Tyvärr innehåller de lite saker man skulle välja bort om man fick. Personligen tycker jag det är lika kul att fylla hundarnas frys som att beställa hem och prova nya kläder :)

Nåväl, kolla gärna vad din hunds torrfoder innehåller och ta reda på vad alla ingredienserna är för något. Bara för skojs skull ;)

Allt gott!

-save the dog-
Keiko med en födelsedagspresent :)
Keiko med en födelsedagspresent :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

 • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

 • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

 • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

 • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-