Team Top Six

Siri 7,5 vecka <3
Siri 7,5 vecka <3

Måndag fm och jag har ytterliggare en vecka ledigt framför mig, behöver jag säga att det känns underbart!
I helgen som var hade vi vår tredje träff med Team Top Six gänget. Vi träffades i Dittes lokaler i Motala i lördags morse. Upplägget för helgen hade vi fått redan innan, det såg ut som följer:


Lördagen kommer starta med ett kortare snack om er positiva utveckling sedan senaste tillfället. 
Sedan blir det ett pass där vi kommer fokusera på uppvärmning och entré på planen, samt även filma det var och en. Innan uppvärmningen kommer ni få göra ett valfritt gruppmoment. Utvärdering efteråt.
Efter lunch blir det två pass enskild träning.
Sedan lite prat om förarens uppgifter och uppgiftsmål därefter avslut.

Söndagen startar med en valfri momentkedja som filmas. Fokus på era egna uppgifter i kedjan. Därefter utvärdering och så fortsätter vi med ett pass valfri enskild träning innan lunch.
Efter lunch blir det ytterligare en momentkedja samt ett pass enskild träning.
Dagen avslutas med prat och diskussion kring belöningar och belöningshantering.


För mig och Siri var detta ett toppen upplägg, delvis för att ingång på plan har vi harvat med en del och inte riktigt kommit på rättsida med. Att bli filmad, åh så nyttigt! Kedjor är också något som jag gärna vill ha granskat. 

Innan jag började kursen T.T.S. sökte jag något/någon som kunde hjälpa mig med de bitar som jag inte fick till och då pratar jag inte om moment, utan helt andra saker, tänker inte gå in i detalj på vad det var/är men jag kan säga att på kursen fann jag vad jag sökte!
Kursen är inte bara praktisk träning och det var en stor del av det jag eftersökte. Hundträning är så mycket mer, i alla fall som jag ser det. Den har utvecklat mig enormt, på många plan både i min träning och i mitt privata liv. Och när det gäller Ditte och Heléne så känner jag att jag har hittat rätt när det gäller instruktörer. Engagerade till tusen, rara och trevliga. Och vill så väl att man utvecklas och glädjs också åt det. Det kommer att vara så tråkigt när kursen är slut, men jag kommer inte att sluta träna för dessa två. Jag har också haft turen att träffa nya träningskompisar som jag kommer att fortsätta träna med och som jag vet gärna hänger med på en för oss ihop satt kurs för Ditte och Heléne.

Men nu fokus på hur vår prestation var. När vi tittade på allas uppvärmning, på film efteråt, så kom en del saker fram som jag medvetet gjort utan att inse vad de gav. Ett stort problem vi har haft är att jag har haft svårt att vara tydlig mot Siri, i stället har det blivit en osäkerhet från min sida och Siri har svarat med att lämna mig och träningen.. detta framkom tydligt. Något jag tog med och bestämde att det inte skulle få fortsätta. Jag fick med mig många bra tips. På em på enskilda träningen började jag att träna för Ditte och valde att lägga fokus på fria följet och Siris sug vid vänster sida, fick många bra tankar med mig därifrån och hur jag i praktiken ska utveckla det. Känndes kanon! Sedan bytte vi grupper och jag körde ett pass för Heléne. Då valde jag att köra ingångar på plan och transporter. Heléne var på mig som en igel och jag fick bra med påminnelser av henne och det visade också ett bra resultat. Vi hann också med att titta på hakan i baken på plats i gruppmomenten. Något som jag slarvat med lite.. Måste lägga om min plan där :) När vi senare på em pratade om uppgiftsmål, som är väldigt bra för mig måste jag väl tvinga mig att inse. Kort och gott kan man väl säga -har man en uppgift så kan inte hjärnan klara av att tänka på andra saker- och med andra saker menar jag nervositet och tankar som kan skapa en osäkerhet och en dålig känsla. Vi fick i läxa att skriva ner en kedja med moment som vi skulle göra på sönd fm och även skriva ner våra egna uppgiftsmål. Min kedja bestod av, ett kort fritt följ, en transport till uppställande av sitt stanna kvar, en transport till en vanlig slät träapportering. Jag gjorde en helt annan uppvärmning än den jag gjort på lördagen, tydligare och mindre rörig. Det jag även gjorde var att jag lyssnade på musik under vår uppvärmning, oj vilken skillnad. Jag fick en häftig känsla i kroppen och det gav mig en kick, YES, som jag väntat på att det ska kännas så i kroppen när vi tränar lydnad. Det skedde en liten grej och det var vid ett tillfälle då Siri gjorde ett sk retriever hopp och lyckades slita ut headsetet ur mina öron, samma sekund tappade jag mitt fokus, samtidigt ropade Ditte att jag skulle in på plan om 50 sekunder.. Men jag lyckades hitta fokuset igen. Och jag kommer definitivt att ta med den sekvensen som en lärdom, att jag lätt kan tappa min fokus och min bubbla, en plan B att hitta tillbaka till den måste alltid finnas i bakfickan.. I alla fall.. Ingången på plan blev bra och även vårt fria följ, det känndes inte lika bra som det såg ut, också en lärdom att ta med. Vi diskuterade det efteråt och Heléne sa en bra grej att jag förmodligen blandar ihop en samlad och fokuserad hund med en oengagerad hund. Belöningen var en social belöning och till min förvåning tog Siri den bra, den såg ut så att hon skulle sitta kvar min sida och med klapp och uppmuntran talade jag om att det var skit bra jobbat. Fortsättningsvis hade jag full koll på mina uppgifter, under sitt stanna kvar hade jag planerat en godis belöning, en godis som kastades framför Siri strax innan jag lämnade henne, som jag sedan när jag gick tillbaka plockade upp och gav henne med ett omvänt lockande. Här la jag även in lite flörtande med henne, signaler som jag lärt in att hon är skit duktig. Jag hade en plan B på apporteringen, för det kunde finnas en risk att hon skulle tjuva. Men min känsla var, när vi ställde upp för apporteringen att hon inte skulle tjuva. Min uppgift var här att påminna henne att kvarsittet var det viktiga, för att springa och apportera är inget problem för fröken Siri. Hon satt bra med en rumpa kvar i backen. Efter apporteringen skulle hon få en social belöning där det var ok att hoppa upp för att sedan samlas ihop och vi skulle tillsammans gå av plan. Känslan var helt underbar och det kändes kanon. Efteråt då vi gick igenom våra filmer så var det så härligt att sitta där och se denna utveckling vi har gjort jag och Siri. Som Ditte och Heléne sa, den är milsvid från första tillfället. Både jag och Ditte fick tårar i ögonen och vad kan jag säga annat att jag var så stolt över vår prestation också att se hur glada alla var för vår skull!
Vad kan jag annat säga än att jag är så glad och stolt över min fina hund och så glad och tacksam över Ditte och Helénes hjälp, utan dem hade vi inte utvecklats så som vi har gjort!

Nu ska jag gå och sola lite!

Alt gott!

-save the dog-


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-