Uppiggande

Första arbetsveckan gick snabbt och jag känner mig laddad igen. Än så länge är mitt jobb schema ganska lugnt, så vi passar på att träna :)
I fredags satt jag hemma och gjorde lite hemma jobb, sånt som samlas på hög och till slut måste tas tag i. På kvällen åkte jag och hundarna till Botkyrka bk och mötte upp vår träningskompis Sussie med jaktgolden tiken Vinna. Siri var som en het kastrull, helt super gasad. 2 timmar innan hade vi varit ute och power walkat så jag tänkte det kunde ta udden lite av hennes gas, men icke.. Vi började med en platsliggning och Siri låg och var så beredd på att få hämta sin boll, trotts att jag inte lagt ut någon.. det nästan pös ur hennes öron där hon låg. Lilla snälla Vinna låg helt blickstilla, så hon fick bra störningsträning.. Helt plötsligt fladdrade Siri upp med huvudet och försökte fånga Vinnas blick, som var orubblig, tack för det! Då blev jag lite sur på henne, varpå jag säger, ganska skarpt -Siri!!- Varpå Siri.. far upp som på en inkallnings signal och jag säger -ner- och Siri slänger sig ner, med hakan i backen, knäppa hund <3.. Jag hade lagt ut lite godisar framför henne som jag tror att hon på ett ungefär landade på.. Den där hunden.. Sen försökte jag sakta och lugnt gå upp med henne till bilen och det bara brann i hennes ögon -ge mig, ge mig!!!-

Hm.. nåt att suga på, vad jag ska ha för upplägg kring platsliggningen.. Får fundera. Åker till Niina nästa vecka.. tur ;)

Medan Sussie tränade Vinna fick Siri sitta i bilen. När hon sen kom ut var hon ungefär lika laddad och med en del nya tankar jobbade jag en hel del med mig själv för att inte få en dålig känsla och när passet var slut så var känslan härlig. Kanske inte det mest perfekta passet, men känslan är åh så viktig för mig.

Lördags morgon drog vi iväg för att träna jakt med ett helt nytt gäng i Knivsta. Det är en bit för oss att åka, men det var en mycket bra grupp med trevlig människor, så vi kommer definitivt att åka igen. Siri och jag var bara åskådare. Vi har aldrig varit i en sån stor grupp på jaktträning. Siri skötte sig över förväntan och det var riktigt roligt att se de andra förarna jobba med sina hundar. Långa snygga markeringar och linjetag med stop signal och dirrigeringar. Vi har mycket kvar där fröken Sigrid. Dock är ju passiviteten det viktigaste i jakten. Hunden måste kunna sitta still medan en annan hund jobbar och dummisar faller och komma ihåg vart de faller.. Vi hade fint väder och en härlig dag. Resten av dagen gick åt till att båda hundarna fick simma och vibbträna, själv belönades jag med kräftor :)

Jag har anmält Keiko till lite tävlingar men glömmer att betala in, fråga mig inte varför jag inte gör det direkt.. Men nu fick jag efteranmäla mig så 25/8 debuterar vi fortsättningsklass, ska bli skoj och tävla. Siri ska få följa med och få ett rejält störningspass :) I övrigt väntar september snart och vi har bla en en helg lydnadskurs, lite tävlingar och så börjar vå viltspårskurs. Spännande.

När jag satt och tittade igenom Keikos mapp, där vacc. intyg och annat finns, slängde jag även en blick i Siris mapp och tittade på protokollet från vår första tävling.. Det var en stekhet dag i början på juni och alla hundar var påverkade av värmen.. utom Siri såklart. Skrattar när jag ser domarens kommentar vid helhetsintrycket "Uppiggande" .. Tror väl jag det när den där korven kom.. Andra tävlingen står det under helhetsintrycket "Glad men sprallig".. Hm.. undra hur han menade då..
Älskar dig fröken Sigrid Plur <3

-save the dog-

Bilden är såklart tagen av bästa Lena Kerje
Bilden är såklart tagen av bästa Lena Kerje

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-