I bland har livet lite andra planer för oss, än vad vi själva tänkt..

Siri & Freja
Siri & Freja

Ja var ska jag börja.. I måndags var jag på väg från en konsultation i Tyresö. Det var ett mycket trevligt besök och jag känner att denna vovve med husse och matte kommer att nå dit de vill.
Gladeligen styrde jag hem för att tillbringa em tillsammans med mina egna vovvs.. I ledighetens tecken. Men.. livet hade andra planer, motorn kokade och jag blev ståendes aningens för många mil för att det skulle vara ett behagligt gångavstånd hem. Kan påpeka att detta senast hände i maj månad och då tog det mig ca 3 timmar att gå hem.. lagom förbannad, men trotts allt var det en trevlig promenad då hundarna var med. Snälla mamma, vet att du läser här mamma så tack :), ställde upp med utlåning av bil och support, vad vore man utan dem? 
Men denna gång slapp jag gå hem, hade sån tur att en bekant dök upp och han bogserade mig hem. Efter mycket om och men fick jag beskedet att vattenpumpen hade pajat och därmed är beslutet fattat, NU byter jag bil. Nu sitter jag med en hyr bil för att kunna ta mig till jobbet..no comment is needed.. 

I dag hade jag och Cecilia träning för Niina Svartberg, bokat sen tidigt i våras. Turen var med mig även i dag då jag och Siri åkte pendeltåg till Sollentuna centrum och där blev vi upplockade av Cecilia. Handen på hjärtat så var det faktiskt smidigare än att själv ta sig med egen bil genom stan och vidare till Alunda bk. Dessutom är det roligare med sällskap. Måste tilläga att jag är positivt överaskad över Siri på pendeltåget. Måste bara benämna detta ämne först innan jag skriver vidare.. När jag skaffade Keiko så "tränade" vi på att åka tåg och buss.. Man hör ord som miljöträning, är allergisk mot det ordet. Jag anser (och faktiskt fler med mig :)) att om hunden har en grund trygghet hos sin ägare så behövs det inte "tränas" på sånt.. Siri har åkt pendeltåg en gång tidigare i sitt liv, inte för att träna utan för att det bara blev så. Så i dag blev andra gången, hon betedde sig som om hon inte gjort något annat än åkt pendeltåg. Dessutom fick vi byta tåg vid t-centralen i stora staden men lilltjejen, min duktig fina tjej.
I vilket fall, åter till träningen, får nog krypa till korset och erkänna att jag var noll förberedd för träningen hos Niina i dag. Jag brukar ha en nedskriven plan.. Den senaste veckan har dock varit lite annorlunda så träningen har liksom hamnat långt ner på prio listan. Tog ut Siri en kort sväng i går och hon var komplett galen, inget ovanligt för att vara henne, underbara hund!
Eftersom jag har tränat för Niina i 3 år känner jag mig mer än trygg med henne och vi pratade lite och en plan formades i mitt huvud. Vi började med att titta på fritt följ och hann med att börja med det underbara gruppmomentet, platsliggning. Ganska länge har jag slagits med att få Siri och ligga med hakan i backen, problemet är att hon är nästan alltid hjärsig på träning och hon har en tunga lika lång som Gene Simmons i Kiss.. och den hänger alltid långt ut, korven <3 Det problem som uppstår är att hon har svårt att behålla hakan i backen flåsandes med tungan utrullad på gräsmatten *haha* det är faktiskt ganska roligt!
Men efter lite diskussion med Niina kom vi fram till att jag kommer att låta henne ligga med huvudet uppe, men vi ska jobba vidare med hakan i backen och så småningom kan hon det. Men det känns tråkigt att inte komma ut på tävling bara för att hon inte kan hitta tekniken att andas med tungan ute OCH ha hakan i backen, mycket för små jakt golden flickor att hålla reda på.
Övriga pass jobbade vi med kedjor, vilket hon, ursäkta vi, grejade kanon bra! Åter detta tjat om känsla, men shit vilken känsla. Min duktiga hund, tror fröken börjar landa. Vi hann även med att titta lite till på fria följet och metall apport med hopp. Jag är mycket nöjd med dagen och ville helst inte åka hem utan fortsätta träna. Men Keiko väntade hemma, så vi drog hem när klockan var slagen. På vägen hem stannade vi vid Godislunden, underbart ställe. Tur att man inte passerar där oftare. En riktigt fräsch godis affär. Perfekt att fylla på förrådet hemma. Cecilia körde mig till bil uthyrningsfirman där jag fick en jätte fin Ford Focus, med fungerande AC, woaw :)
Jag vet att Cecilia filmade vår träning så förhoppningsvis kommer jag att lägga upp det här i bloggen.
Kan inte annat än säga att jag är mycket nöjd med de duktiga instruktörer jag tränar för. Nu ska jag träna en del är tanken och i oktober är det dax för sista Team Top Six träffen.
Känner mig tokladdad, skit kul helt enkelt!

Allt gott, nu slänger vi oss i soffan och njuter av att vi är så bra ;)

-save the dog-

Siri på pendeltåget
Siri på pendeltåget

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-