Snälla säg att utveckling gått framåt..

När jag var barn och jag och min kompisar hjälpte en familj med deras westisar så tränade vi dem, eller ja vi tyckte att vi tränade dem. Vi sa ordet fot och om hundarna inte gick in i en fotposition så drog vi dem i örat... Inte hårt, men ändå, får erkänna att jag skäms fortfarande lite över det. Det som genomsyrade mycket av ägandet/hanteringen av hund då var dominans och inte alls så som jag själv tränar i dag. Sen när jag 2003 äntligen, skaffade min egna hund, Keiko. Så var det en sak som liksom hängde kvar sen forntiden.. Och det var -lär din hund att du ska kunna ta ifrån den matskålen medan den äter-
Trodde det rådet var dött och begravet eller ja jag hade hoppats på det. Kan inte tro att en del hundägare fortfarande får det rådet. Tänk dig själv följande händelse i ditt huvud. Du sitter på en restaurang och äntligen får du in din efterlängtade måltid, som du väntat och hungrig är du också. Servitören sätter ner din tallrik och du sätter igång att börja äta, mitt i alltihopa kommer servitören tillbaka och tar din tallrik ifrån dig.. Och nåde dig om du opponerar dig över det.. Men kom igen, nästa gång jag hör detta råd, föresten hoppas jag att jag aldrig mer gör det, ska jag tusan fråga, hur bygger detta ett ledarskap? Jag får erkänna att jag själv gjorde det med Keiko, för att jag trodde det var rätt och hade fått veta att det var så viktigt att hunden klarade av det. Låt hunden äta i fred för tusan. Hur många har inte sett sina små älskade vovvar stå där och smaska i sig det där ovskyvärda och sprungit mot dem och ropat -neeej Fido ät inte det där- Hunden är snabb som tusan att svälja, för inte tror dem att -aha tanten skriker nog till mig för att det här jag äter är inte bra för mig, utan snarare -shit tanten vill också ha den här delikata stycket jag har, bäst att svälja illa kvickt..
Jag säger inte att man inte ska försöka stoppa sin hund om den äter något som direkt kan vara farligt för den. Men vad gör det om de äter lite hästskit, inte ett smack, låt dem göra det om de vill. Mina kan smaska i sig alla möjliga saker utomhus, särskilt kattskit, det finns tidvis gott om det här, förutom efter att mina hundar varit och städat av. Och nej det är klart att jag skulle önska att de inte åt av de men.. ja nu gör de det och så är det bara ;)

Tack för ordet, ha en underbar helg!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-