Ljuvliga morgon, eller?!

Foto: Henrik Elsberg. Siri är ca 9 månader och totalt helgalen.. <3
Foto: Henrik Elsberg. Siri är ca 9 månader och totalt helgalen.. <3

Jag kan lika bra börja med att erkänna, jag är kvällsmänniska. Och ogillar starkt att gå upp på morgonen, men problemet är att samtidigt tycker jag det är underbart skönt att gå morgon promenader med hundarna.
Jag som jobbar mycket kvällar behöver ha bra disciplin på mig själv för att inte sova bort en ledig fm utan faktiskt komma upp och hinna göra nåt på fm innan jobbet börjar.

I morse när klockan ringde kändes det som om jag aldrig skulle kunna gå upp, men efter några snoozningar så var jag ganska pigg. Keiko vaknade också till liv, däremot den där gula snarkade vidare.
Då det verkade lite små kyligt drog jag på mig fleece tröja och en tunn jacka. Det visade sig efter en kort stund vara aningens för mycket kläder. Skönt att hösten inte riktigt fått sitt grepp än.
Vi hade en kanon mysig runda, gick över fälten och på breda traktor vägar, lite geggigt efter allt regn men med solen rakt i ögonen gjorde det inte så mycket. Det sköna med att jobba kväll är att inte behöva stressa runt på morgon promenaden utan att hinna stanna. Jag och hundarna satte oss, eller ja Siri fick bli uppbunden, Keiko la jag vid min fötter. Sen bara sitta där och se ut över hästhagarna och lyssna på tystnaden men ändå höra ljud långt borta i bakgrunden. Förutom att sånna promenader är perfekt för Siri, hon får lära sig att växla i aktivitetsnivå. Ena stunden röjer hon sen blir det till att varva ner, super för henne.

På gott och ont har skogen blivit röjd. Det ger perfekt träning för hundarna att balansera och gå igenom allt detta ris som ligger överallt. Tror den största fördelen, som hundarna ser det är alla vattenfyllda traktorspår man kan bada i. Och variationen av skog kontra ängar. De är lika envisa båda två och ska alltid ha samma pinne.. I dag sprang de som två parad hästar med samma pinne i munnen över ängarna, värmer i mattes hjärta att se dem båda friska och att de bara mår så bra!

I dag är det kvällsjobb på Arninge och innan dess ska jag och Cecilia träffas och träna våra tjejer. Har stora förhoppningar om en väldigt bra dag ;)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-