Det är tanken jag vill åt..

Är det ens tekniskt möjligt att tänka för en Korvunge?
Är det ens tekniskt möjligt att tänka för en Korvunge?

Blir påmind emellanåt att jag verkligen har utvecklats i min hundträning och tittar efter helt andra saker och vill ha helt andra saker nu än vad jag gjorde för kanske bara två år sen. Tur är väl det :)
Sen beror det ju också såklart på att Siri och Keiko är varandras motsatser att träna. Det skulle inte funka att träna Siri så som jag tränade Keiko. Keiko behöver bli lite lyft och peppad, medan Siri behöver stå med alla fyra tassar på jorden, hårt fastspikade.
Allt händer väldigt fort med Siri, med Keiko går det lite lugnare. Min kompis Anette, som har en hund från samma kennel som Siri, blev utfrågad mycket av mig innan jag köpte Siri. När vi tränade tillsammans så hade hon alltid fart och fläkt och kunde göra många repetitioner, medan jag bara kunde göra ett fåtal repetitioner med Keiko. Jag frågade Anette hur det var att ha en sån fartfylld hund? Anette sa att tänk dig att du nu har en Volvo amazon och skaffar dig en Porsche.. Hon hade rätt, jag har en Porsche och jag älskar det, men det krävs också mycket av mig som förare.
I fredags tränade jag och Anette tillsammans. Siri var extremt laddad, men skötte sig, surprise! Vi körde igenom en lydnadsklass 1.
För den som inte vet, är det följande moment som ingår i lydnadsklass 1 är:

 • Platsliggning i grupp 2 minuter
 • Tandvisning
 • Linförighet
 • Läggande under gång
 • Inkallning
 • Ställande under gång
 • Apport
 • Hopp


Anette sa efteråt att Siri var så laddad så att när hon ställde sig under ställande under gång stod bb och bara skakade.. Jag vet för några år sen så låg hela hunden och vibrerade även under platsliggningen.. Den tanken vill jag ju inte att hon ska ha, utan lugn tanke med tyngd i kroppen. Det krävs en del jobb för att få det och en del finurliga träningar för att få henne dit. I bland kan jag tydligt se att hon jobbar stenhårt, vilket hon gjorde i fredags, för att kontrollera sina impulser, dvs hon hinner tänka till innan hon agerar och väljer rätt. När jag lyckas belönar jag gärna hennes tankar, det är bra träning för mig.

I dag träffade jag Christel och Fred för lite träning. När vi kom till klubben var det freestyle tävlingar på ena planen och ganska mycket aktivitet på hela klubben.

Vi satt först och gick igenom vår egen träning med varandra. Jag förklarar för Christel vad hennes uppgifter är när jag tränar och vise versa. I dag hade jag bestämt att göra en lite annorlunda kedja. Den såg ut som följer:

 • Ingång på plan (med godis belöning)
 • Uppställning för fritt följ, där var Christels jobb att kommendera ett fritt följ, medan jag la ner Siri för en paus. Förväntan på ett moment för henne, men ändå kunna lyssna på vad jag ber henne om.
 • Uppställning för rutan, jag fick apporten av Christel och vänder mig om, med ryggen mot rutan och kastade apporten. Förväntan på rutan, men måste ändå lyssna på mig.
 • Uppställning framför hindret, Siri förväntar sig ett hopp. Jag vänder helt om och gör en inkallning.
Tanken med den kedjan var att få Siri att i en taggad stund kunna tänka om och kunna lyssna på mig.

Jag kommer att fortsätta varva vår träning med detta, det kändes kul att göra lite annan träning.
Tanke träning helt enkelt..

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

 • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

 • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

 • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

 • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-