Lydnadstävling för Siri

Nu har vi fått nya fina bilder av bästa fotografen Lena Kerje!
Nu har vi fått nya fina bilder av bästa fotografen Lena Kerje!

I fm bar det av till Olandstraktens bk för lydnadstävling för Siri. Under veckan som gått har jag tränat och haft en tanke med allt kring aktiviteter för fröken. Och även träningsuppläggen såklart.
Vi kom till tävlingsplatsen i god tid, så en bra promenad och ett uppvärmningspass hanns med. I uppvärmningen jobbade jag med koncentration samt kontroll av gas och broms men även följsamhet och såklart fritt följ. Sen fick Siri gå in i bilen en stund. På lottningen fick vi startnr. 4. Domaren bestämde att dela platsliggningen så de första 4 startande fick köra platsliggning först. Allt kan man ju inte styra på tävling, så direkt efter lottning började platsliggningen. Jag tyckte jag hann få med Siri helt ok, men inte till 100%. Observera att detta moment är nog det jobbigaste, tycker jag i alla fall i lk 1. Siri låg bra.. tills hon helt plötsligt sätter sig och börjar klia sig, när hon kliat klart reser hon sig och börjar gå mot mig, var på jag snabbt som attan, säger ligg och till min förvåning lägger hon sig. Jag var glad för det, för jag ville inte förstöra för någon annan, tyvärr var ju nollan ett faktum. Detta innebar att om vi skulle ha ett godkännt resultat behövde vi har 10or i alla andra moment..

När det sen var vår tur, hade vi en ganska ok ingång på planen. Direkt innan fria följet var det tandvisning, såå svårt för lite fröken Siri.
Sedan inleddes fria följet :) Aningen ofokuserad och lite för lite arbetstanke och ganska många dubbel kommandon, vidare till läggande under gång där jag fick ge ett dubbelkommando, fortfarande inte rätt tanke. Här någonstans började Siri gå in mer i arbetstanke och inkallning och ställande under gång gick som en dans. Apporteringen, hade vi lite tugg sen gav jag Siri apporten med fel hand.. (dåligt av mig, visste inte att man måste ge med höger hand..) Hopp över hinder gick bra. 
Domarens kommentarer samt poäng:

Platsliggning, 0, nosar,kliar sig, sitter, kommenderar igen
Tandvisning, 10
Linförighet, 7,5, dk, tappar position, nosar, tappar position i höger sväng
Läggande under gång, 0, Ligger ej vid första kommando
Inkallning, 10
Ställande under gång, 10
Apportering, 7, tugg, fel hand apporten ska hållas i höger hand
Hopp över hinder, 10
Helhetsintryck, 9, ser jättefint ut, något spänd :)

Känner mig dock nöjd med de framsteg vi har gjort men skulle väl ljuga om jag inte erkännde att det känns lite förargligt.. Men men, ingen idé att hänga läpp över det, bara på´t igen!
I kväll låter jag det bero så tar vi nya tag, med planering nästa vecka. I morgon står viltspårskurs på schemat, skoj!
Allt gott!

-save the dg-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-