Avrundar helgen!

Min fina 10-åriga kille <3
Min fina 10-åriga kille <3

I fredags em var jag och Cecilia och tränade på Danderyd Täbys brukshundsklubb. För ovanlighetens skull var det jag som hade planerat passet innan jag kom dit medan Cecilias träning bestämdes medan vi höll på.
Siri var först ut och fick en egen platsliggning med en preppad bana, hon gjorde en bra platsliggning. Det är bara en vecka sedan vi tävlade och jag har ändrat den ganska mycket på denna vecka. Sedan en kedja med störningar, kedjan bestod av ett fritt följ, läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Tanken var att se om de urplockade detaljerna höll i kedjan, stadgan, samt att jag ville belöna ett kommenderat fritt följ. Detaljträningen höll bra i kedjan och jag kände mig nöjd. Vi avslutade med lite ettans apporterings träning och belönade kvarsittet framför hindret. Siri är inte så svår att slut belöna, så länge hon får springa så, korven <3
På lördags morgonen gav jag och hundarna oss iväg på rallylydnads tävling. Det var dax för Keikos andra start i fortsättningsklass. Träffade 2 jätte trevliga tjejer, vi stod och pratade en hel del. Keiko och jag startade näst sist, så vi hade gott om tid på oss. Redan när jag plockade ut honom ur bilen kände jag att han var laddad, utan att gå upp i för mycket iver. Då det var ganska kallt och rått hade han fått ligga med back on track täcke i bilen och han fick även ha på sig det en bit in i uppvärmningen. Vi hade också vår egna fan club med oss, Annika en jobbar kompis från Bagarmossen som kom för att titta. Snälla Annika fick agera håll hjälp av täcke och godis. Keiko gick kanon bra, det var en miss jag var medveten om och det var att han slog i en skylt, det hände på förra tävlingen också fast vid en helt annan skylt. Något att lägga bakom örat och komma ihåg till framtiden. Sen var det den långa väntan på prisutdelningen.. Jag kände mig ganska säker på att vi hade ett godkänt resultat i alla fall. Tjejen som var skrivare var en kvinna (Anette) jag träffat i jobbet. Hon gick mycket hos mig och rehabiliterade sin vovve för många år sen. Jag pratade lite med henne efteråt då jag tyckte höra henne säga -nej- när jag klappade om Keiko. Detta efter att vi klivit av banan. Man får absolut inte medvetet röra hunden i rallyn nämligen. Så tanken slog mig, blev jag diskad?? Men när jag pratade med Anette sa hon -nej nej, det gick väl bra tycker jag-
När prisutdelningen väl kom igång visade det sig att Keiko och jag vann vår klass, min fina goa pojke! Keiko fick välja nåt från prisbordet och han valde en tennisboll, som gick sönder efter ca 30 sekunder. Jag fick en fin pokal, som hamnade på Keikos hylla hemma.
Resten av dagen gick åt till att flytta över alla hundgrejer från den gamla bilen till den nya. Jag hann även inse att jag inte behöver ha en halv garderob med mig vart jag än åker..

I morse vaknade jag tidigt och insåg att det inte skulle gå att somna om. Så hundarna och jag gav oss ut på en tidig morgon promenad, utan att möta en enda person, skönt!
Sen åkte jag iväg och träffade Guffan för att lägga viltspår. Siri fick ett ganska långt spår. Precis innan vi gick in i skogen berättade Guffan att på den platsen där vi var hade hon en gång kört ner i diket och inte kommit loss och fick ringa bärgare. Herregud sa jag hur lyckades du köra ner i diket här??
Gissa vem som 2 timmar senare stod i samma dike.. Jo moi.. Kunde bara skratta mig lycklig att jag skaffat en extra extra bilförsäkring, med gratis bärgning.. Mitt försäkringsbolag kommer nog inse att de gjort en förlust när det gäller mig.. Hihi!
Efter mycket om och men kom jag i alla fall hem och tokstädade för att sedan snabbt ta ut hundarna och dra iväg för att spåra med Guffan.. Vi började med Siri. Guffan hade lämnat sin ryggsäck ute i skogen och däri låg hennes spårlina som jag skulle låna eftersom jag glömt min på Munsö.. När Siri såg Guffan och ryggsäcken var hon 100% säker på att det var jaktträning och inte spårträning. Efter ganska mycket strul i spåret och inget vidare spår alls lyckades vi hitta den där förbenade klöven. Tror både jag och Siri var lika trötta.

Och vips så var helgen över. Jag sa till Guffan när vi gick tillbaka till bilarna, jag skulle nog behöva en hel ledig helg med inget alls inbokat.. Mmm sa Guffan, så gick vi tysta en stund. Så skrattade jag och sa -gu så tråkigt- Vi skrattade båda två och insåg att ingen av oss är gjorda för att inte göra nåt alls.. Jag menar jag har redan börjat planera sommarens jaktträning :)

Veckan som kommer innehåller som vanligt jobb, hundträning, men jag ska också iväg till min vän Marie Söderström, vi har ett projekt på gång nämligen, mer kan jag inte säga i nuläget..

Nu väntar soffan!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

  • Lotta » Kaninmage:  ”Har också alltid kaninmage i frysen i fall min hund skulle få diarré, reser jag ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-