En massa skoj

Oj, det var länge sen jag uppdaterade bloggen. Tyvärr blir det den som blir lidande när tiden inte räcker till. Men oj vad det hänt saker, några tråkiga och några roliga.
Under låång tid har jag letat nytt boende. Sedan i sommras har huset jag bor i varit till slau vilket har gjort att stressen kring en flytt har ökat markant. Nu har jag sån tur är hittat en liten lägenhet på en hästgård och det blir flytt 1/12, det känns så skönt! Jag kommer få närmare till skog och ffa havet, som jag bara älskar. Ett nytt kapitel i livet börjar, spännande! Egen hundträning har det varit ganska lite av, tyvärr. Betydligt mer jobb. Förra helgen var jag på en lekclinic med Siv Svendsen. Jag har aldrig sett henne tidigare bara hört talas om henne. Norges lektant, kolla in hennes egen hemsida. I maj nästa år ska jag gå en kurs för henne hos Ditte Andersson. Men för att summera clinicen, åh va roligt Siv var att lyssna på. Tror kursen för henne nästa år kommer att bli toppen rolig!
Helgen som just passerade hade vi sista kurstillfället av Team Top Six kursen. Ett helt år har kursen varit med totalt fyra träffar. Jag åkte ner till vårt landställe redan i fredags och hann kratta löv och mysa med ett stort glas vin och en brinnande brasa, underbart! Och ffa inga måsten. På lördagen började vi med en summering av vad som hänt i vår träning sen sist vi sågs. Sen körde vi varsitt praktiskt pass där vi blev filmade både på uppvärmningen och en momentkedja, första momentet var valfritt, jag valde sitt stanna kvar, sen kom momenten inkallning, valfri, jag valde lk 1, sedan fritt följ och sist apportering, jag valde lk 1 apport. Kedjan fick bestå av tävlingsmässiga belöningar, dvs sådana som vi använder oss av på tävling. Efter det hade vi genomgång om kedjan och fick feedback. Siri var het som ett popcorn och vi fick med oss bra tankar och efter lite diskussion bestämde vi att jag skulle köra samma momentkedja efter lunch, med de nya tankarna. Kedjan på em gick betydligt bättre. Vi hann också med att köra gruppmoment, både sitt i grupp och platsliggning, bra för oss! På kvällen innan jag åkte tillbaka till stugan körde jag, Johan och Ditte ytterliggare en platsliggning. När jag kom tillbaka till stugan var både jag och hundarna super trötta. På söndagen började vi redan kl 08.00 för att slippa köra hem i mörkret. Fast det slog om till vintertid var vi alla på plats.
Vi började med prat, pratet bestod av våra tankar om varandras hundar, deras personlighet och styrkor. Sedan körde vi enskild träning, jag valde platsliggning, fick med mig ytterliggare bra tankar + att vi fick göra detta "aber" moment i den, för Siri, svår miljön. Sedan avslutade vi med en egen vald kedja. Jag valde platsliggning, rutan och fritt följ. Jag ville testa och se lite hur Siri betedde sig. Jag vet att hon har svårt för att koncentrera sig i Dittes hall och dessutom när det står en ruta utställd, hon bara älskar det där momentet. Det ingår ju att man får springa, Siris favorit sysselsättning anytime! Vi hade också fått skrivit en plan B, dvs om något inte gick som planerat vad gör vi då?
Johan var snäll och filmade vår kedja. En bit in i filmen får Siri syn på Johan.. det går inte att missa.. Jag älskar denna hund och både hon och jag har utvecklats så mycket under denna kurs. En bra tanke som jag fick med mig från helgen, var att aldrig försöka förändra den hund och dens personlighet som man har utan att ta vara på det. Inte för att jag försökt förändra Siri, men jag brukar önska att hon ibland kunde vara lite lugnare.. Men då vore det ju inte min lilla fiskorv <3

Ha det gott!

-save the dog-

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Kaninmage:  ”Hej och tack för din blogg. Jag ger kaninmage vid dålig mage men tyvärr är det s..”

  • Yetson » Äntligen har jag hittat dig..:  ”Ju jag testade på pungen skit bra . Nu har jag ingen kvar ”

  • Emma » Jag följer dig..:  ”Ååååhhhh Jag har en boxer/bulldog och en amstaff! Amstaffhanen är 10 nu å boxe..”

  • filippa » Rätt fokus!:  ”Hej. satt och googlade på ett "problem" som min hund har och så kom jag in här. ..”

  • farmormormor » Rätt fokus!:  ”<3”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-